Ζάκυνθος: Άθλιο περιστατικό κακοποίησης ζώου – Έσερνε κατσίκα με το αυτοκίνητο – Βίντεο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί η κακοποίηση ζώου να έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια από πλημμέλημα σε κακούργημα, κάτι πολύ σημαντικό που το ζητούσαμε χρόνια, όμως αυτό δεν φαίνεται να πτοεί όσους θέλουν να κάνουν κακό στα ζώα. Και η χρονιά που διανύουμε δυστυχώς είναι γεμάτη κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις ζώων.

Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να διασώζουν ζώα που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Τα περιστατικά είναι τόσα πολλά, καθημερινά, που είναι αδύνατον να ανταπεξέρθουν. Είναι αδύνατον να βοηθηθούν όλα τα ζώα που κινδυνεύουν.

Και το πιο στενάχωρο από όλα είναι η ατιμωρισία των κακοποιητών. Κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με αυτούς, ούτε οι αρχές αλλά ούτε και οι άνθρωποι με το να καταγγείλουν και να καταδείξουν ποιος έκανε κάποια αξιόποινη πράξη εις βάρος ενός ζώου. Το γνωστό πού να μπλέξω τώρα. Και έτσι γίνονται συνένοχοι. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

Ο λόγος για ένα άθλιο περιστατικό που έλαβε αυτές τις μέρες χώρα στην περιοχή Μουζάκι της Ζακύνθου. Βίντεο του patratora.news κατέγραψε έναν οδηγό, ο οποίος είχε δέσει μία κατσίκα στο αυτοκίνητό του και την έσερνε. Το ζώο έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει.

Οι εθελοντές του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων αναφέρουν για το περιστατικό:

«Από χθες, μόλις λάβαμε βίντεο και φωτογραφίες, καταγγείλαμε και ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, το Α.Τ. Ζακύνθου και τη ΓΑΔΑ.

Στο πλήρες βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, όποτε ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη είναι εύκολος για την Αστυνομία.

Για αυτή την υπόθεση κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από συμπολίτη μας προς την Εισαγγελία Ζακύνθου. ( Για αυτό θα επανέλθουμε…)

Το βίντεο τραβήχτηκε από ξένο τουρίστα.

Για ό,τι νεότερο έχουμε θα ενημερώνουμε.

ΚΑΙ ΝΑΙ! Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ! Αυτή τη στιγμή παλεύουμε χωρίς να έχουμε πολλές ελπίδες γιατί μας λείπει η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα!

 Μουζάκι Ζακύνθου, σήμερα, το βίντεο το λάβαμε από τουρίστα… που έμεινε άναυδος από τη «μεταφορά»’… Γιατί να νοιαστείς να έχεις τρέιλερ για τη μεταφορά του ζώου σου, γιατί να νοιαστείς για την ασφαλή του μετακίνηση, αφού είναι γνωστό: η ανοχή και η αδιαφορία μας για κάθε ζωντανό οργανισμό που ζει και αναπνέει είναι οι μεγαλύτερες κατακτήσεις του ανθρώπινου πολιτισμού…»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο