Υιοθετήθηκε ο σκύλος που είχε βρεθεί αδέσποτος με έναν τεράστιο όγκο δίπλα στο λαιμό του

από Μυρτώ Τζώρτζου

O 9χρονος Jake είναι ένα πανέμορφο σκυλάκι, ράτσας λαμπραντόρ Ριτρίβερ, το οποίο βρέθηκε να περιφέρεται αδέσποτο στο Waco του Τέξας έχοντας μια τεράστια μάζα, μεγαλύτερη από το κεφάλι του, στο πλάι του λαιμού του.

Για καλή του τύχη διασώθηκε από την ομάδα διάσωσης Long Way Home Adoptables όπου τον μετέφερε σε κτηνίατρο για περίθαλψη. Ο όγκος ήταν τεράστιος και κινδύνευε η ζωή του.

Αναγνωρίζοντας ότι η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σημαντικής μάζας θα ήταν επικίνδυνη, ο κτηνίατρος παρέπεμψε τους εθελοντές στη Σχολή Κτηνιατρικής και Βιοϊατρικών Επιστημών του Texas A&M, όπου οι γιατροί διέγνωσαν τη μάζα ως αδενοκαρκίνωμα, έναν όγκο του σιελογόνου αδένα. Ο καρκινικός όγκος είχε εξαπλωθεί από τον αδένα μέχρι το αυτί του Jake.

«Η ασθένεια των σιελογόνων αδένων είναι αρκετά συχνή, αλλά ο καρκίνος των σιελογόνων αδένων δεν είναι»,ανέφερε στο Texas A&M Today η Dr. Vanna Dickerson, επίκουρη καθηγήτρια του VMBS. «Στην περίπτωση του Jake, το σάλιο συσσωρευόταν επειδή είχε αυτόν τον μεγάλο όγκο που εμπόδιζε τους σιελογόνους πόρους του. Και είναι σίγουρα αρκετά ασυνήθιστο να έχει φτάσει σε τόσο προχωρημένο στάδιο όσο ήταν σε εκείνον».

Οι ειδικοί κτηνίατροι της σχολής αποφάσισαν ότι η χειρουργική επέμβαση ήταν η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση του όγκου. Για τη χειρουργική επέμβαση του Jake – που χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από εθελοντές, οι οποίοι είδαν την ιστορία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – οι γιατροί αφαίρεσαν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του όγκου. Επειδή ο όγκος ήταν μεγάλος και καθόταν δίπλα στην τραχεία και τον οισοφάγο του σκύλου, οι κτηνίατροι δεν μπόρεσαν να τον αφαιρέσουν όλο, αλλά έβγαλαν αρκετό από αυτόν για να παρατείνουν τη ζωή του Jake και να την κάνουν πιο εύκολη. Ο σκυλάκος ήδη είχε περάσει πολλά.

Ο Jake παράλληλα υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία για να μειωθεί ο κίνδυνος να επιστρέψει ο καρκίνος. Μόλις ανάρρωσε, οι εθελοντές άρχισαν να αναζητούν ένα παντοτινό σπίτι γι’ αυτόν, ένα σπίτι όπου θα τον αγαπούσαν και θα τον φρόντιζαν όσο χρόνο είχε ακόμη.  Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα γιατί δύσκολα αναλαμβάνει κανείς ένα ζώο άρρωστο.

Ανάμεσα στα πολλά τηλεφωνήματα που έλαβαν ήταν και της Josie Brown, υπεύθυνης κτηνιατρείου. Η Josie ήταν η τέλεια κηδεμόνας. Ο άνθρωπος που θα έκανε το σκυλάκο ευτυχισμένο. Είχε αποφασίσει να δώσει στον άτυχο Jake μια δεύτερη ευκαιρία ανοίγοντας το σπίτι της για αυτόν. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα καθώς οι θεραπείες δεν είχαν σταματήσει. Όμως αυτό ήταν το τελευταίο που θα σκεφτόταν. Ο Jake είναι πλέον ευτυχισμένος καθώς βρήκε στο πρόσωπο της Josie το φύλακά άγγελό του.

Φωτογραφίες: COURTESY OF LONG WAY HOME

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο