“Ζούμε μαζί”: Καμπάνια ενημέρωσης για τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, με το σύνθημα «ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ», συνεχίζει την καμπάνια ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε το 2014, με δράσεις και εκδηλώσεις, ενημερωτικά έντυπα και βεβαίως με τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για την κείμενη νομοθεσία, τις υπηρεσίες και τις δράσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, το οποίο υπογράφει η Βίκυ Νικάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος για την εφαρμογή του Προγράμματος Διαχείρισης και Ευαισθητοποίησης για τα Αδέσποτα και τα Δεσποζόμενα Ζώα, αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Την περίοδο του καλοκαιριού τα κρούσματα εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων αυξάνονται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα οι τετράποδοι φίλοι μας να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο της ζωής τους χωρίς στέγη, τροφή και οικογένεια.

Ακόμα και στα δεσποζόμενα ζώα που παραμένουν στις οικογένειές τους, παρατηρούνται φαινόμενα πλημμελούς μεταχείρισης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα η επιβίωση των αδέσποτων ζώων δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους κινδύνους μολύνσεων.

Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια σειρά εικονοποιημένων μηνυμάτων για την αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών και την υπενθύμιση ότι τα κατοικίδια ζώα δεν είναι παιχνίδια, αλλά έχουν ανάγκη από φροντίδα και αγάπη όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Τα κατοικίδια ζώα χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

– Ποτέ δεν αφήνουμε τα κατοικίδια μόνα τους στο σταθμευμένο αυτοκίνητο καθώς υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας.

– Προσφέρουμε συνεχώς πρόσβαση σε νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης.

– Εξασφαλίζουμε σκιερό και δροσερό μέρος στέγασης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.
-Αποφεύγουμε τη βόλτα τις ζεστές θερινές ώρες.

-Θυμόμαστε ότι δεν αγαπούν όλα τα κατοικίδια τη θάλασσα και δε τα εκθέτουμε στον ήλιο.

– Προστατεύουμε από τον κίνδυνο των εντόμων και παρασίτων, που είναι σε έξαρση τη θερινή περίοδο.

Πάνω από όλα όμως νοιαζόμαστε για τα αδέσποτα ζώα που υποφέρουν από τη ζέστη και την ασιτία. Ένα μπολ με φρέσκο νερό έξω από το σπίτι μας σε σκιερό μέρος, και λίγη τροφή, θα τους σώσει τη ζωή.”

DimosPapagouAfisa-4

13718510_1162680460471776_627176581497266559_n_0adespota2

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο