Ζούσε στην άθλια χωματερή της Ξάνθης- Υιοθετήθηκε στην Ολλανδία και είναι ευτυχισμένη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η ζωή αδέσποτων ζώων στις χωματερές είναι μια πολύ άσχημη ελληνική πραγματικότητα. Εκατοντάδες ζώα διαβιώνουν σε άθλιες συνθήκες μέσα στις χωματερές, άρρωστα, χτυπημένα, σε εγκυμοσύνη. Ζουν την παγωνιά του χειμώνα και τον καύσωνα του καλοκαιριού. Πολλαπλασιάζονται καθημερινά και το πρόβλημα μεγαλώνει.

Από τον Ασπρόπυργο Αττικής, το Λουτράκι μέχρι την Ξάνθη οι χωματερές είναι ατελείωτες, γεμάτες ζώα που προσπαθούν να επιβιώσουν. Ζώα που συχνά έχουν παρατηθεί από ανθρώπους. Γιατί είναι πολύ γνωστό, ειδικά στους εθελοντές που ασχολούνται με τα αδέσποτα, ότι πολύς κόσμος εγκαταλείπει ζώα στις χωματερές.

Οι δήμοι φυσικά είναι εξαφανισμένοι από αυτό το πρόβλημα. Οι ελάχιστοι εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν. Όμως τι μπορεί να κάνουν όταν ο αριθμός των ζώων είναι τεράστιος; Πόσα να σωθούν και πόσα να υιοθετηθούν; Πόσα να τραφούν και να γίνουν καλά από ασθένειες που έχουν;

Η υιοθεσία είναι μια πικρή ιστορία. Πόσο περισσότερο μάλιστα μια υιοθεσία ενός ζώου από χωματερή.

Και όμως υπάρχουν και τα θαύματα, υπάρχουν και περιστατικά που αξίζει να τα αναφέρουμε. Ώστε να δούμε ότι οι τεράστιες προσπάθειες των εθελοντών, η αυταπάρνησή τους και η μεγάλη αγάπη για τις τετράποδες ψυχές εκεί έξω κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Όπως μαθαίνουμε με χαρά από τα adespotoulia Xanthis μια υπέροχη υιοθεσία είναι γεγονός. Η γλυκιά σκυλίτσα της φωτογραφίας ζούσε στη χωματερή στην Ξάνθη μαζί με τα άλλα σκυλάκια. Και ποιος να της το έλεγε ότι θα ήταν τυχερή και θα άλλαζε η ζωή της;

Η μικρή αγαπήθηκε από μια οικογένεια στην Ολλανδία, η οποία άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της και της έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Να ζήσει και αυτή με αγάπη, σε ένα σπίτι, προστατευμένη, μακριά από το κρύο και τη ζέστη της χωματερής.

Έτσι η σκυλίτσα βρίσκεται πλέον στο νέο της σπίτι στην Ολλανδία και, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ζει την απόλυτη ευτυχία.

Είναι αυτό που λέμε συχνά: Το σκουπίδι -εδώ στην κυριολεξία- του ενός, ο θησαυρός του άλλου.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο