Η δεύτερη ευκαιρία μιας σκυλίτσας που σώθηκε από φάρμα κρέατος στη Νότια Κορέα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν ο Lyle Muskat και η οικογένειά του από το Τορόντο του Καναδά αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα δεύτερο σκύλο, το μυαλό τους πήγε αμέσως στα σκυλάκια εκείνα που δύσκολα βρίσκουν σπίτι.

Η οργάνωση Free Korean Dogs είναι μια φιλοζωική οργάνωση διαφορετική από τις άλλες, καθώς το έργο της είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι εθελοντές της δραστηριοποιούνται στη Νότια Κορέα εκεί όπου το εμπόριο σκυλίσιου κρέατος καλά κρατεί. Και προσπαθούν, συχνά με απίστευτες δυσκολίες, να σώζουν ζώα από τις φάρμες που βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Οι Muskat πληροφορήθηκαν την ύπαρξη αυτής της οργάνωσης και αποφάσισαν να κάνουν κάτι πολύ σπουδαίο, να πάρουν κάποιο από τα σκυλάκια που σώθηκαν από εκεί στο παρά πέντε. Η ιδρύτρια της Free Korean Dogs, Ek Park, τους μίλησε για τα λιγότερο υιοθετήσιμα από αυτά τα σκυλιά, τα μεγάλου μεγέθους. “Είναι πολύ δύσκολο για τα μεγαλόσωμα σκυλιά να βρουν σπίτι λόγω φυσικά του μεγέθους τους καθώς ο κόσμος δεν θέλει να ξοδεύει πολλά χρήματα. Και ένα μεγαλόσωμο σκυλί χρειάζεται περισσότερα πράγματα από ό,τι τα άλλα.”

Και τους έδειξε τη μόλις ενός χρόνου Gucci, μια σκυλίτσα, ράτσας Μαστίφ, η οποία διασώθηκε μαζί με άλλα 55 σκυλιά από μια φάρμα στην πόλη Namyangju, της Νότιας Κορέας. Τα σκυλιά Μαστίφ είναι από τα πιο συνηθισμένα στις φάρμες σκύλων της Κορέας λόγω του μεγέθους τους.

Η Gucci παρέμενε για πάνω από 5 μήνες σε καταφύγιο. Εξαιτίας μάλιστα ενός σπασμένου ποδιού περπατούσε παράξενα. Η οικογένεια δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Θα υιοθετούσε την Gucci και θα της έδινε την αγάπη που της είχε λείψει.

Όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τη σκυλίτσα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, όλη η οικογένεια ήταν εκεί για να την υποδεχτεί. Η Gucci ήταν στο πίσω μέρος του κλουβιού και δεν κουνιόταν. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Άνοιξα την πόρτα αλλά δεν βγήκε έξω. Έτσι την πήρα αγκαλιά και άρχισε να κουνάει την ουρά της”, θα πει ο Lyle.

Η οικογένεια έδωσε στη σκυλίτσα το χρόνο που χρειαζόταν για να μπορέσει να συνηθίσει στη νέα της ζωή και κυρίως να τους εμπιστευτεί. Το πρώτο άλλωστε που χάνουν αυτά τα σκυλιά είναι η εμπιστοσύνη τους στον άνθρωπο. Η παρουσία του δεύτερου σκύλου της οικογένειας, του Charley, τη βοήθησε πολύ. Τα δυο σκυλιά έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Η Gucci άρχισε να ζει μια υπέροχη ζωή, χάρη στη δεύτερη ευκαιρία που η οικογένεια της είχε δώσει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο