Γνωρίστε τα κατοικίδια που κληρονόμησαν ( ή θα κληρονομήσουν) εκατομμύρια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Νομικής στην Ουάσιγκτον ένα ποσοστό ανάμεσα στο 12% και 27% όσων έχουν κατοικίδια τα συμπεριλαμβάνουν στη διαθήκη τους.

Η αλήθεια είναι σε όλους μας λίγο ή πολύ έχει περάσει από το μυαλό η σκέψη του τι θα συμβεί με τα αγαπημένα μας ζωάκια σε περίπτωση (χτυπάμε ξύλο) που κάτι πάθουμε.

Και μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουμε να τους αφήσουμε τίποτα άλλο εκτός από το κρεβατάκι τους, άντε και το ονυχοδρόμιο, όμως υπάρχουν άλλοι που έχουν πολλά και θέλουν να τους εξασφαλίσουν το μέλλον.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πόσα τώρα μπορεί να είναι τα χρήματα που μπορεί να κληρονομήσει ένα ζώο; Εκατομμύρια. Και όχι μόνο χρήματα. Μπορεί να κληρονομήσει και υπερπολυτελή ακίνητα. Αν τώρα θα του εξασφαλίσει το μέλλον; Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο.

Bubbles, χιμπατζής

Ο βασιλιάς της ποπ άφησε στον αγαπημένο του χιμπατζή, τον γνωστό Bubbles, 2 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τη διαθήκη του τα χρήματα αυτά θα αρκούσαν για να ζήσει ευτυχισμένος και ασφαλής. Δυστυχώς δεν συνέβη αυτό καθώς η οικογένεια του εκλιπόντος τραγουδιστή χαρακτήρισε τον Bubbles επιθετικό και τον εγκατέλειψε σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στη Φλόριντα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Juice, Minter και Callum, σκύλοι

Πρόκειται για τα 3 αγαπημένα σκυλιά του Βρετανού σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2010 αφήνοντάς τους από 81 χιλιάδες δολάρια και το σημείωμα να τα φροντίσουν. Τα χρήματα αυτά έχουν κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό, αποκλειστικά για τις ανάγκες αυτών. Το μεγαλύτερο επίσης μέρος της περιουσίας του ο McQueen το άφησε σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Conchita, σκυλάκι Chihuahua

Τον Ιούνιο του 2010 η 67χρονη πάμπλουτη κληρονόμος, κόρη του μεσίτη Victor Posner, Gail Posner, πέθανε αφήνοντας στο σκυλάκι της, την Conchita, 3 εκατομμύρια δολάρια και το σπίτι της στο Miami Beach, αξίας 8,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ιστορία αυτή μεταφέρθηκε στις δικαστικές αίθουσες όπου ο γιος της αποθανούσας, Brett Carr, έκανε τα πάντα για να προσβάλει τη διαθήκη της ισχυριζόμενος ότι η μητέρα του εξαναγκάστηκε για αυτήν την απόφαση από τους ανθρώπους της υπηρεσίας της, οι οποίοι είχαν την εντολή (από την ίδια) να φροντίσουν όχι μόνο την Conchita αλλά και τα δυο άλλα σκυλάκια της κληρονόμου.

Trouble, σκυλάκι Maltese

To 2007 η 87χρονη πάμπλουτη κληρονόμος Leona Helmsey πέθανε αφήνοντας στο αγαπημένο της σκυλάκι, την Trouble, 12 εκατομμύρια δολάρια. Από τη διαθήκη της άφηνε τελείως έξω τα δυο της εγγόνια, τα οποία την προσέβαλαν. Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε ότι 2 εκατομμύρια δολάρια ήταν υπεραρκετά για τη σκυλίτσα που είχε ακόμα και προσωπικό γυμναστή. Η Trouble πέθανε το 2010 σε ηλικία 12 ετών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλοί είχαν προσπαθήσει να τη σκοτώσουν. Τα χρήματα πήγαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Helmsey.

 Tommaso, γάτα

To 2011 η 94χρονη χήρα Ιταλού μεσίτη και χωρίς παιδιά, Maria Assunta, πέθανε αφήνοντας την περιουσία της (13 εκατομμύρια δολάρια και σπίτια σε Ρώμη και Μιλάνο) στον 4χρονο γάτο της Tommaso, τον οποίο είχε μαζέψει από έναν δρόμο στη Ρώμη. Σύμφωνα όμως με τους νόμους της Ιταλίας τα ζώα δεν μπορούν να κληρονομήσουν απευθείας αλλά μόνο μέσω κάποιου άλλου. Έτσι τα χρήματα πήγαν στη νοσοκόμα της Assunta, την οποία είχε υποδείξει πριν πεθάνει. Η Stefania και ο Tommaso ζουν σε ένα σπίτι έξω από τη Ρώμη.

Gunther III, σκύλος

Ένας γερμανικός ποιμενικός, ο Gunther III, ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της Γερμανίδας Carlotta Liebenstein, η οποία πέθανε το 1991 αφήνοντάς του 80 εκατομμύρια δολάρια. Δυστυχώς ο σκύλος πέθανε και αυτός λίγο καιρό μετά, με αποτέλεσμα τα χρήματα να τα κληρονομήσει ο γιος του, ο Gunther IV, σκύλος φυσικά και αυτός. Οι διαχειριστές των χρημάτων επένδυσαν τα χρήματα αυτά, τα οποία ξεπέρασαν τα 372 εκατομμύρια δολάρια. Ο Gunther IV έχει τον τίτλο του πιο πλούσιου σκύλου στον κόσμο.

Lauren, και Sunny (Springer Spaniels) , Sadie (Cocker Spaniel) και Lyla and Luke (Golden Retrievers), σκυλιά

Αυτά είναι τα 5 σκυλάκια της γνωστής Αμερικανίδας παρουσιάστριας Oprah Winfrey, τα οποία θα κληρονομήσουν, σύμφωνα με τη διαθήκη της, 30 εκατομμύρια δολάρια. H Winfrey είναι γνωστή για τη μεγάλη αγάπη της στα ζώα. Τα σκυλάκια της τα έχει υιοθετήσει από καταφύγια.

Blackie, γάτα

Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness η Blackie από τη Μεγάλη Βρετανία υπήρξε η πιο πλούσια γάτα στον κόσμο, καθώς τον Μάιο του 1988 κληρονόμησε την περιουσία του αφεντικού της, Βρετανού πωλητή έργων τέχνης Ben Rea, που ήταν 7 εκατομμύρια λίρες.

Ο Ben Rea είχε αποκλείσει από τη διαθήκη του τα συγγενικά του πρόσωπα και είχε αφήσει την περιουσία του τόσο στην Blackie όσο και σε κάποιες φιλοζωικές οργανώσεις. Για την ιστορία και η αδερφή του Dorothy, η οποία πέθανε πριν από αυτόν, είχε και εκείνη αφήσει την περιουσία της, 5 εκατομμύρια λίρες, σε φιλοζωικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο