Δείτε για ποιο λόγο είναι στο βιβλίο Γκίνες τα 10 πιο κάτω σκυλιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλα τα σκυλάκια είναι αξιαγάπητα και ξεχωριστά. Με το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και τις δικές τους ικανότητες. Υπάρχουν όμως και εκείνα που πήγαν ένα βήμα πιο πέρα καθώς κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο γνωστό βιβλίο Guinness World Records κάνοντας τους κηδεμόνες τους ιδιαίτερα περήφανους. Γνωρίστε 10 από αυτά:

1. Mochi “Mo” Ricket, ο σκύλος με τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο

Όταν η Carla Rickert από τη Νότια Ντακότα των Ηνωμένων Πολιτειών έσωζε και υιοθετούσε τον Mochi, ένα σκύλο, Αγίου Βερνάρδου, δυο ετών, δε φανταζόταν ότι αυτός κάποια στιγμή θα έμπαινε στο βιβλίο Γκίνες και θα γινόταν γνωστός. Ο λόγος; Η γλώσσα του, που είναι η μεγαλύτερη γλώσσα που έχει μετρηθεί σε σκύλο και φτάνει τα 18 εκατοστά. Φανταστείτε να σας γλείφει αυτός ο φοβερός σκύλος.

 2. Pea, ο σκύλος που ισορροπεί για περισσότερη ώρα κουτάκια αναψυκτικών στο κεφάλι του

Η γλυκιά σκυλίτσα Pea είναι ένα ημίαιμο ποιμενικό Αυστραλίας και border collie, το οποίο έχει μια μεγάλη ικανότητα που έχει να κάνει με την ισορροπία. Περπατάει έχοντας στο κεφάλι της κουτιά από αναψυκτικά. Η Pea κρατάει το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς είναι ο σκύλος που έτρεξε πιο γρήγορα 100 μέτρα με αλουμινένια κουτιά στο κεφάλι.

3. Augie, ο σκύλος που μπορεί να κρατήσει τα πιο πολλά μπαλάκια του τένις στο στόμα του

Αυτό και αν είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Πόσα είναι τα περισσότερα μπαλάκια του τένις που μπορεί να κρατήσει στο στόμα του ένας σκύλος; Η απάντηση είναι 5 και ο σκύλος είναι ο Augie, ένα γλυκύτατο golden retriever, από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο κατέκτησε το ρεκόρ αυτό στις 6 Ιουλίου 2003.

4. Keon, o σκύλος με τη μακρύτερη ουρά στον κόσμο

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να βλέπεις το σκύλο σου να κουνάει από χαρά την ουρά του. Φανταστείτε δε αυτή η ουρά να είναι και 76 περίπου εκατοστά. Όση δηλαδή η ουρά του Keon, ενός ιρλανδικού λυκοθήρα από το Βέλγιο, που κέρδισε για αυτό μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

 5. Norman, the Scooter Dog, ο σκύλος που κάνει πιο γρήγορα σκούτερ 

Λέγεται Norman the Scooter Dog και πρόκειται για ένα σκύλο που διένυσε με σκούτερ 30 μέτρα σε 20.77 δευτερόλεπτα, χρόνο που  έδωσε και σε αυτόν μια θέση στο Γκίνες. Ενημερωτικά, ο Norman έχει και άλλες ικανότητες, όπως το να οδηγεί ποδήλατο.

 6. Abbie, ο πρώτος σκύλος που μπήκε στο Surfing Hall of Fame

Τα βιντεάκια του είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο youtube, καθώς οι ικανότητές του στο σερφ είναι απίστευτες. Ο λόγος για το σκύλο Abbie, ένα φοβερό και τρομερό αυστραλιανό Κέλπι, που είναι ο σκύλος, ο οποίος έχει κερδίσει τα περισσότερα μετάλλια και βραβεία στο σερφ παγκοσμίως.

7. Chaser, ο πιο έξυπνος σκύλος στον κόσμο

Μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να μετρήσει κάποιος την ευφυία ενός σκύλου, εντούτοις η Chaser έχει λάβει το χαρακτηρισμό του πιο έξυπνου σκυλιού στον κόσμο λόγω των αμέτρητων άρθρων που έχουν γραφτεί για εκείνη. Το πανέμορφο border collie είναι απίστευτα έξυπνο σε σημείο που να καταλαβαίνει τη διαφορά, για παράδειγμα, του ζεστού με το κρύο, μπορεί να μπει στο αριστερό ή το δεξί δωμάτιο, ανάλογα με το τι θα της ζητηθεί, και μπορεί να θυμηθεί ονόματα ανθρώπων που έχει συναντήσει. Λένε ότι η Chaser έχει τη νοημοσύνη ενός παιδιού 2-3 ετών.

 8. Freddy, ο πιο ψηλός σκύλος στον κόσμο

Ο περήφανος σκυλάκος της φωτογραφίας, ράτσας Μεγάλος Δανός, o Freddy, είναι το πιο ψηλό σκυλί στον κόσμο. Πόσο ύψος έχει; 112 εκατοστά. O Freddy ζει στο Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας και η κηδεμόνας του Claire Stoneman του έχει απίστευτη αδυναμία. Όπως μάλιστα έχει πει, ξοδεύει για φαγητό το χρόνο, πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ. Ο Freddy έχει και μια αδερφή, τη Fleur, που μάλλον θα πρέπει να μπει και αυτή στο Γκίνες καθώς, σύμφωνα πάντα με τη Stoneman, έχει καταστρέψει 26 καναπέδες.

9. Rin Tin Tin, ο σκύλος με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού

Ο Rin Tin Tin είναι ένα από τα πιο γνωστά σκυλιά στην ιστορία του Hollywood. Διασώθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από μια μάχη και τη δεκαετία του 20 άρχισε να εμφανίζεται σε κινηματογραφικές ταινίες. Ήταν μάλιστα τόσο καλός που προτάθηκε αρκετές φορές για το βραβείο Όσκαρ του καλύτερου ηθοποιού, κάτι που όμως ποτέ δεν κέρδισε.

Ο Rin Tin Tin έπαιξε στην ταινία «Where the North Begins», η οποία σημείωσε τεράστιες πωλήσεις εισιτηρίων και θεωρείται η ταινία που έσωσε τη Warner Bros από τη χρεοκοπία. Έγινε περιζήτητος στα κινηματογραφικά πλατό και σταρ του κινηματογράφου. Υπολογίζεται ότι κέρδιζε 6.000 δολάρια την εβδομάδα.

10. Twinkie, ο σκύλος που σπάει πιο γρήγορα 100 μπαλόνια 

Λέγεται Twinkie και κατέχει ένα αστείο ρεκόρ. Ο φοβερός και τρομερός αυτός σκύλος, ράτσας Jack Russell terrier, κατάφερε να σπάσει 100 μπαλόνια σε 30.08 δευτερόλεπτα. Πώς; Πολύ απλά. Δαγκώνοντάς τα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο