Κωστής Μαραβέγιας: “Απαράδεκτο να δίνεις ψυχοφάρμακα στο σκύλο σου”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την αντίθεσή του στο να δίνουμε ψυχοφάρμακα εξέφρασε ο γνωστός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης Κωστής Μαραβέγιας, ο οποίος κατηγορεί αυτούς που το κάνουν και ζητάει να το σταματήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

“Έμαθα από τον εκπαιδευτή Χρήστο Κούτση για το μεγάλο πρόβλημα χορήγησης ψυχοτρόπων φαρμάκων στα κατοικίδιά μας για συμπεριφορά που δεν μας κάνει εμάς, ας πούμε, τύπου θόρυβος, γάβγισμα και για άλλα διάφορα. Απαράδεκτο και μάλιστα να γίνεται κατόπιν συνταγής. Aνεπίτρεπτο. Πρωτοβουλία και δράση να σταματήσει χρήση άμεσα. Τώρα. Τα φάρμακα είναι για ασθένειες αλλά σε καμία περίπτωση για συμπεριφορές και γενικά για να αντικαθιστούν την ανευθυνότητα του ανθρώπου απέναντι στο σκύλο”.

Η αλήθεια είναι ακριβώς όπως τη λέει. Οι φαρμακοβιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών, βγάζοντας τεράστια κέρδη, έχουν λανσάρει ψυχοφάρμακα για σκύλους για διάφορους λόγους, όπως κατάθλιψη, άγχος, επιθετική συμπεριφορά, καταστροφική συμπεριφορά, παχυσαρκία.

Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν λύσεις για όλα. Τα χάπια αυτά απειλούν, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο Κτηνιάτρων (ΑVΜΑ), να δημιουργήσουν μια ολόκληρη γενιά «εθισμένων κατοικιδίων». Από τα πιο γνωστά είναι το Prozac, με γεύση μοσχαριού, και το Clomicalm.

Ψηφίστε και εσείς για να σταματήσει: https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Zitame_sygkekrimeni_nomothesia_gia_tin_syntagografisi_psyhotropon_farmakon_gia_skyloys/

Δείτε τι ακριβώς είπε στο παρακάτω:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο