Μια σκυλίτσα “μύρισε” τον καρκίνο στήθους της γυναίκας που την είχε και της έσωσε τη ζωή

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έχει πολλές φορές γραφτεί σε επιστημονικά περιοδικά ότι οι σκύλοι μπορούν να “μυρίσουν” κάποια είδη καρκίνου, με ικανοποιητικό ποσοστό επιτυχίας. Οι έρευνες φυσικά πάνω σε αυτό το θέμα συνεχίζονται όμως τα σκυλιά έχουν αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις οι σωτήρες ανθρώπων που έπασχαν από αυτή την ασθένεια.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της 42χρονης Emma Smith από το Λονδίνο, η οποία όταν υιοθετούσε μια σκυλίτσα, τη μικρή Charlie, μαζί με τα δυο της παιδιά, τον 7χρονο Ben και τον 6χρονο Jack, δεν φανταζόταν ότι αυτό το υπέροχο και γλυκύτατο πλάσμα θα της έσωζε κάποια μέρα τη ζωή.

Η Charlie έγινε αμέσως το αγαπημένο μέλος της οικογένειας και όλοι τη φρόντιζαν πολύ. Η ίδια δέθηκε τόσο με τα παιδιά όσο και με την Emma. Όμως κάποια στιγμή η σκυλίτσα άρχισε να κάνει κάτι που δεν το έκανε μέχρι τότε.

Η Emma θα πει: ” Κάποια στιγμή, όταν ήταν μερικών μηνών, άρχισε να ανεβαίνει πάνω μου και να μυρίζει έντονα το δεξί μου στήθος. Στην αρχή γελούσαμε με ααυτό. Νομίζαμε ότι ήθελε να παίξει και της δίναμε κάποια λιχουδιά. Όμως αυτό το πράγμα το έκανε κάθε μέρα. Και κάποια στιγμή άρχισα να αναρωτιέμαι αν ήταν απλά ένα παιχνίδι ή κάτι άλλο. Και άρχισα να ανησυχώ γιατί ήταν κάτι που το έκανε για καιρό. Σε μια ψηλάφηση που έκανα μια μέρα στο στήθος μου έπιασα κάτι το οποίο δεν έφευγε. Αμέσως επισκέφτηκα το γυναικολόγο μου γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ.”

Λίγες μέρες μετά οι εξετάσεις της Emma βγήκαν και η διάγνωση ήταν καρκίνος μαστού. Η ίδια, όπως είναι φυσικό, σοκαρίστηκε. Έπρεπε να κάνει μαστεκτομή και στη συνέχεια χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία. Ευτυχώς όμως ο καρκίνος ήταν στην αρχή, στα πρώτα στάδια.

“Η Charlie μου έσωσε τη ζωή”

“Δεν σταματώ να σκέφτομαι ότι αν δεν ήταν η Charlie, δεν θα πήγαινα για εξετάσεις. Η Charlie μου έσωσε τη ζωή. Προσπαθούσε να μου το πει με αυτόν τον τρόπο. Με προειδοποιούσε. Πολλά σκυλιά, λένε, ότι το κάνουν αυτό αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα. Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου ήταν δίπλα μου και ήταν σαν να μου έδινε θάρρος με κάποιον τρόπο”, θα πει η Emma.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ήταν δύσκολο για την Emma αλλά όλα πήγαν καλά. Η Charlie παραμένει στο πλευρό της και δεν φεύγει στιγμή από δίπλα της.

Πηγή: The Mirror

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο