Σκύλος αρνείται να φύγει από τον άρρωστο ιδιοκτήτη του στο νοσοκομείο και μένει εκεί ως το τέλος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το πόσο πιστά είναι τα σκυλιά το γνωρίζουμε όλοι. Αφιερώνουν τη ζωή τους στον άνθρωπο που θα τα υιοθετήσει και είναι πάντα δίπλα του, και στα καλά και στα κακά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ένας σκυλάκος, ο Benny, ο οποίος σώθηκε το 2017 από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας και τη Λουζιάνα και υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στην Ουάσιγκτον πριν από δύο περίπου χρόνια. Από την ώρα που έφτασε στο σπίτι ο Benny και ο “μπαμπάς” του Scott Ballenger έγιναν αχώριστοι φίλοι και έκαναν τα πάντα μαζί. Ο ένας για τον άλλον ήταν ήταν η καλύτερη παρέα.

Στις 29 Αυγούστου ο Ballenger αρρώστησε σοβαρά και μπήκε στο νοσοκομείο. Ο Benny κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει γιατί δεν τον έβλεπε πια στο σπίτι. Έτσι έγινε μελαγχολικός και κακόκεφος.

Η οικογένεια αποφάσισε να τον πάει στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν ο Ballenger. Για να κάτσει λίγο μαζί του και να τον δει. Όμως ο σκύλος δεν ήθελε με τίποτα να φύγει από το κρεβάτι του Ballenger που είχε κάτσει. Ήθελε να είναι δίπλα του για παρέα. Και έτσι έμεινε εκεί, ακουμπώντας στο χέρι του ανθρώπου που λάτρευε.

Την επόμενη μέρα ο Ballenger πέθανε. Ο σκύλος ήταν δίπλα μέχρι την τελευταία του στιγμή. Προφανώς διαισθανόταν ότι θα πεθάνει για αυτό δεν ήθελε να φύγει.

Επιστρέφοντας σπίτι ο Benny δυσκολεύτηκε πολύ τον πρώτο καιρό να συνηθίσει την απουσία του Ballenger. Ήταν μελαγχολικός και κάποιες φορές τον έψαχνε και έκλαιγε.

Αυτή είναι η πίστη και η αφοσίωση του σκύλου στον άνθρωπο. Μια αγάπη που μας δίνεται απλόχερα χωρίς να ζητάει αντάλλαγμα.

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο