Εθελοντές έπιασαν φοβικό γατούλη και έβγαλαν τον πλαστικό σωλήνα που είχε σφηνώσει στο λαιμό του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μια πετυχημένη διάσωση έκανε η ομάδα απεγκλωβισμού ζώων Alma Libre-Hellenic Animal Rescue Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία κλήθηκε εσπευσμένα για την ασφαλή παγίδευση ενός γατούλη, που, άγνωστο πώς, βρέθηκε με περασμένο ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα στο λαιμό του.

Επρόκειτο για νέα άφιξη σε κάποια αποικία στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου φιλόζωοι κάτοικοι τον είχαν εντοπίσει έντρομο σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Δεν μπορούσαν όμως να τον πιάσουν, ούτε καν να τον πλησιάσουν καθώς ήταν φοβικός και στρεσαρισμένος.

Το καλό σε αυτή την περίπτωση ήταν που μπορούσε να φάει και πλησίαζε την ώρα του ταΐσματος, αν και με επιφύλαξη και από απόσταση. Έτσι αυτό ήταν μία καλή ευκαιρία για να παγιδευτεί μια και καλή.
Πράγματι, με τη χρήση της ιδιοκατασκευής μιας καπακωτής βαρέως τύπου, και αφού εντοπίστηκε προηγουμένως ο γάτος να έχει αράξει σε κάποια κεραμοσκεπή, περίμεναν να πεινάσει και να πλησιάσει.
Έτσι κι έγινε, ο γάτος τελικά παγιδεύθηκε, μεταφέρθηκε και ασφαλίστηκε σε κλουβάκι μεταφοράς. Από εκεί διακομίσθηκε στο κτηνιατρείο του κ. Ιωάννη Καμπούρη για τα περεταίρω.
Οι εθελοντές μας ενημερώνουν ότι αφαιρέθηκε το παράξενο πλαστικό γύρω από το λαιμό του, μετά από νάρκωση, καθαρίστηκε ο λαιμός από τη μεγάλη πληγή που του είχε δημιουργηθεί και με την ευκαιρία στειρώθηκε, πριν πάει σε προσωρινή φιλοξενία πριν την επανένταξή του.
Ευχαριστούν επίσης τις φιλόζωες κυρίες της εν λόγω γειτονιάς στην Καλλιθέα, οι οποίες συνεργάστηκαν μαζί τους κυρίως για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό του ζώου αυτού με σκοπό τη σωτηρία του. Γιατί αναμφίβολα δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει με αυτό το αντικείμενο σφηνωμένο στο λαιμό του.
Οι εθελοντές της ομάδας συμβουλεύουν ότι είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις να μη γίνονται αυθόρμητες απόπειρες παγίδευσης του ζώου χωρίς τα κατάλληλα μέσα και χωρίς εμπειρία, διότι αν καταλήξουν σε αποτυχία, που συνήθως έτσι γίνεται, οι επόμενες απόπειρες, ακόμα και από έμπειρο διασώστη, αν γίνουν, θα είναι πολύ πιο δύσκολες ή και αδύνατες. Σε αυτήν την περίπτωση όμως οι ενέργειες ήταν σωστές, άμεσες και αποφασιστικές.

Εθελοντής της ομάδας που συμμετείχε στην επιχείρηση: Alexis Mantzoros

Γνωρίστε την ομάδα διάσωσης ζώων Alma Libre-Hellenic Animal Rescue Alma Libre – Hellenic Animal Rescue που μέχρι στιγμής έχει κάνει πολλές και δύσκολες απεγκλωβίσεις. Δείτε τα ζωάκια που έχουν σωθεί και βοηθήστε τους με όποιον τρόπο θέλετε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο