Τέσσερα υπέροχα βιβλία για να δεις αυτές τις γιορτές τη ζωή από τα μάτια των αδέσποτων ζώων

από Μυρτώ Τζώρτζου
«Αυτές τις γιορτές ήρθε η στιγμή να δεις τη ζωή μέσα από τα μάτια αδέσποτων ζώων!»
Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι μια δασκάλα με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδεύτρια σκύλων και ζωοθεραπεύτρια, η οποία μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ομάδα Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρύσει, για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα ελληνικά σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις.
Με μια τεράστια εμπειρία στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα στις σχολικές τάξεις που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια, πριν λίγα χρόνια μπήκε και στον κόσμο της συγγραφής βιβλίων που αφορούν τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον και έτσι το 2017 ο εκδοτικός οίκος Welldone, γνωστός για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές του ιδέες, εξέδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρώτη αυτοβιογραφία αδέσποτου σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, «Το Δώρο», το 2019, το τετράδιο εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων «Το Δώρο της Διώνης», λίγους μήνες μετά ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο με δύο εξώφυλλα, τη «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», ενώ το 2021 τη «Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου».
«Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου»

Χρώματα και σκίτσα, φαντασία και δημιουργικότητα, μουσική, συναισθήματα και λέξεις και ο Πόθος ένας αδέσποτος σκύλος που πετάχτηκε κουτάβι σε σακούλα σκουπιδιών μετά από τη «διδασκαλία» του σε περισσότερα από 200.000 παιδιά με τις Ζω.Ε.Σ., μας χαρίζει ένα μαγικό παραμύθι γεμάτο περιπέτειες, ως την αυτοβιογραφία του, και μας καλεί να μη σταματήσουμε να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Μέσα από πολυθεματικές και διαδραστικές εκπαιδευτικές φιλοζωικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, με κεντρικό πυρήνα την ενσυναίσθηση, ο Πόθος επιστρέφει ως ένας πολυτάλαντος και αποφασισμένος να νικήσει ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ! Ενώ, ταυτόχρονα θίγονται με πολύ εύστοχο και κατανοητό τρόπο ζητήματα φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διαφορετικότητας, ανθρωπιάς, αυτοεκτίμησης, αγάπης, συνεργασίας, κατανόησης, συγχώρεσης και ευγνωμοσύνης. Δώρο με το κάθε βιβλίο το «σημειωματάριο» του Πόθου!
«Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»
Οι λέξεις και τα συναισθήματα της Κατερίνας Παπαποστόλου συναντούν τα χρώματα των εικονογραφήσεων της Λιάνας Δενεζάκη και μαζί με δώδεκα τραγουδιστές, τέσσερις συνθέτες, τέσσερις στιχουργούς, τρία στούντιο, σε τρεις διαφορετικές πόλεις της χώρας, δώδεκα μουσικούς και ένα συγκρότημα, ενώνουν τις φωνές τους και συνθέτουν όλοι μαζί την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!
Ένα βιβλίο με δύο όψεις ως ένα εξαιρετικό πολυεπίπεδο και διδακτικό ανάγνωσμα που έχει ως κεντρικό πυρήνα την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ζώων, τις οικολογικές ανησυχίες και την καινοτομία στην εκπαίδευση. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που καταρρίπτει κάθε έννοια βίας και τοποθετεί όλα τα ζώα στη θέση που τους αξίζει, δίνοντάς τους φωνή να σπάσουν τη σιωπή τους και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Από τη μια πλευρά ένα παιδικό μουσικό γεμάτο εικόνες και χρώματα εικονοβιβλίο για παιδιά ηλικίας τριών ετών και πάνω. Από την άλλη πλευρά ένα μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων, ένα επαναστατικό κείμενο όπου κυριαρχούν η ενσυναίσθηση, η αγάπη, η χαρά, η ελπίδα και η προτροπή να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.
«Το Δώρο»
Η αυτοβιογραφία ενός αδέσποτου σκύλου που μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε και βρέθηκε ετοιμοθάνατος. Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για να πιστέψουμε όλοι μας πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τα όνειρά μας. Ένα βιβλίο ενσυναίσθησης, μια αληθινή μαρτυρία και ιστορία αγάπης, καλοσύνης, αλληλεγγύης, δύναμης και συγχώρεσης για τη ζωή της Διώνης που γίνεται η φωνή όλων εκείνων των ζώων που κακοποιήθηκαν και αποφάσισαν να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Με μια ανατριχιαστική γραφή που δίνει φωνή σε έναν αδέσποτο σκύλο, ένα δυνατό κείμενο γροθιά στο στομάχι με ηχηρές λέξεις, ένα βιβλίο, δώρο στα χέρια μας, στο οποίο μιλά ένας σκύλος για τις σχέσεις που δεν βασίζονται στα λόγια αλλά στις πράξεις, για τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης και για το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
«Το Δώρο της Διώνης»

Ένα τετράδιο πρωτότυπων εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων, ένα αυτόνομο εκπαιδευτικό εργαλείο μέρος των εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. από το ΥΠΑΙΘ για τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής. Μέσα από διασκεδαστικές και επιμορφωτικές ασκήσεις, μαθητές νηπιαγωγείου και Δημοτικού μαθαίνουν να αγαπούν και να συμπεριφέρονται με σεβασμό στους παρατημένους σκύλους αλλά και να γίνονται υπεύθυνοι κηδεμόνες για τους δικούς τους!
Όλα τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε με ηλεκτρονική παραγγελία στο www.zwes.gr ενυπόγραφα, σε πολυτελείς συσκευασίες και συνοδευόμενα από δώρα έκπληξη, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. αλλά και εκατοντάδες αδέσποτα ζώα. Μπορείτε επίσης να τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Με κάθε αγορά από το www.zwes.gr μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες προσφορές στα βιβλία αλλά και να επιλέξετε ποιο φιλοζωικό σωματείο ή ποιους εθελοντές θέλετε να στηρίξετε με την αγορά σας.
*Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι μια Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδεύτρια σκύλων και ζωοθεραπεύτρια που μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρύσει, για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα ελληνικά σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις.
Με μια τεράστια εμπειρία στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα στις σχολικές τάξεις που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια, πριν λίγα χρόνια, μπήκε και στον κόσμο της συγγραφής βιβλίων που αφορούν τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον και έτσι από το 2017 εκδίδει τα βιβλία της στον εκδοτικό οίκο Welldone που είναι γνωστός για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές του ιδέες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο