«Το Κλειδί των Θαυμάτων»: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου

από Μυρτώ Τζώρτζου

«Το Κλειδί των Θαυμάτων» είναι το νέο υπέροχο βιβλίο της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Κατερίνας Παπαποστόλου, το οποίο αξίζει όλοι να διαβάσουν.

«Στο πιο ψηλό σημείο της Μεγάλης Πόλης είναι χτισμένο το ξακουστό Παλάτι των Ονείρων. Κάποτε το βασιλικό ζεύγος φυλάκισε κάποια ζώα, τα οποία άρχισε να εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο, διώχνοντας από το Παλάτι όλα τα υπόλοιπα πλάσματα. Εκείνα, δίχως να χάσουν τις ελπίδες τους, έφτιαξαν στους πρόποδές του το Δάσος των Ευχών, που έγινε η νέα τους πατρίδα.

Μέχρι τη μέρα που εκπληρώθηκε μια αρχαία προφητεία…

Η Διώνη αποφάσισε να απελευθερώσει όλα τα φυλακισμένα ζώα. Μαζί με τον Άξελ, τον Πόθο, τον Δράκο και τη Μοβ Νεράιδα, επέστρεψε με τους κατοίκους της Μεγάλης Πόλης και του Δάσους των Ευχών, ώσπου «γκρέμισαν» την ανίκητη για αιώνες πόρτα.

Αμέσως το Παλάτι γέμισε με μουσικές και χρώματα…

Όλοι μαζί έχτισαν το Νέο Σχολείο, με σεβασμό στον άνθρωπο, στα ζώα και στο περιβάλλον, ενώ έγιναν σπουδαίοι συγγραφείς, εικονογράφοι, στιχουργοί και μουσικοί! Από τότε δεν σταματούν να δημιουργούν ολοένα πιο ευφάνταστα βιβλία και τραγούδια, πάντα με στόχο να κατανοήσουν και να αγαπήσουν οι άνθρωποι τα ζώα»…

Σε αυτό το νέο μαγικό βιβλίο τους σε προσκαλούν να γίνεις και ΕΣΥ η φωνή! Να ανακαλύψεις, να συναισθανθείς, να μπεις στη θέση του άλλου, να μιλήσεις, να μην προσπεράσεις, να δράσεις, να αγαπήσεις και να γίνεις η αλλαγή!

Σε αυτό το βιβλίο έχεις μια σημαντική μυστική αποστολή! Να βρεις το Κλειδί των Θαυμάτων μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων για να ξεκλειδώσεις όλα τα Μυστικά Δωμάτια και να απελευθερώσεις όλα τα φυλακισμένα ζώα! Το βιβλίο που κρατάς αυτή τη στιγμή στα χέρια σου είναι εδώ για να σου δώσει όλες τις απαντήσεις! Σε αυτό το βιβλίο όλα τα ζώα έχουν ανοιχτή την αγκαλιά τους για σένα! Λες και κρατάει κάθε κάτοικος αυτής της τόσο παράξενης πολιτείας ένα μαγικό ραβδί, που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τα πάντα…

Είσαι μέσα σε μια αυλή θαυμάτων! Τεράστιες σφαίρες φωτός και στοργής σε περιβάλλουν, χορεύουν στον ουρανό, κατεβαίνουν και φωλιάζουν στα χέρια σου, ζητώντας σου να κάνεις όλες τις ευχές που κρύβεις μέσα σου. Η καρδιά σου ανοίγει και αυτή τη στιγμή μπορείς να νιώσεις ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχεις. Μπορείς να διδαχτείς από τη συμπεριφορά των ζώων τόσα πολλά. Είσαι εδώ μαζί μας για να τα καταφέρεις. Αλήθεια, πού θα ήθελες να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή; Υπάρχει κάτι στον κόσμο που θα ήθελες οπωσδήποτε να πετύχεις; Ζήτησέ το με όλη την πίστη και τη δύναμή σου και θα το λάβεις!

Υπάρχει μια απεριόριστη αφθονία στο σύμπαν που σε περιμένει να την αποδεχτείς και να την ανακαλύψεις!

Είσαι ένα υπέρλαμπρο αστέρι! Είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Είσαι η δύναμη και η λύση στο κάθε εμπόδιο! Είσαι η αγάπη! Είσαι η φωνή!

Είσαι το στέμμα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων!

Είναι στο χέρι σου να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ, να ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ, να ΔΡΑΣΕΙΣ, να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ, να ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ και να ΓΙΝΕΙΣ και ΕΣΥ η ΑΛΛΑΓΗ!

Το «Κλειδί των Θαυμάτων» είναι ένα κάλεσμα να δείτε τη ζωή μέσα από τα μάτια αθώων πλασμάτων που δεν αποτελούν πια μια μειονοτική τάξη άλαλων όντων! Είναι μια μαγική πρόσκληση για το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων που σας μεταμορφώνει σε ό,τι έχετε ονειρευτεί και σας καλεί να κάνετε ένα ταξίδι δίχως όρια στη φαντασία!

Το «Κλειδί των θαυμάτων» είναι ένα βιβλίο που ήρθε για να ξεκλειδώσει τα πιο βαθιά συναισθήματά σας, για να σας αποδείξει πως υπάρχει μια δύναμη απεριόριστη μέσα σας, ο νους σας, που μπορεί να δημιουργήσει αυτή τη στιγμή τη ζωή που ονειρεύεστε!

Το «Κλειδί των Θαυμάτων» είναι ένα εκπαιδευτικό φιλοζωικό βιβλίο, με μια εξαιρετική καλλιτεχνική επιμέλεια της Λιάνας Δενεζάκη που έχει γεμίσει το βιβλίο με χρώματα και εικόνες, πραγματικές φωτογραφίες συχνά των τριών βασικών ηρώων, της Διώνης, του Άξελ και του Πόθου. Είναι ένα βιβλίο που λειτουργεί ως ένας οδηγός φιλοζωίας και αρμονικής συμβίωσης με σκύλους αλλά και ως πυρήνας ενσυναίσθησης για να μπορούν να μπαίνουν οι άνθρωποι στη θέση αδέσποτων σκύλων που διεκδικούν με αξιοπρέπεια μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Το βιβλίο αποτελεί έναν εκπληκτικό οδηγό εκπαιδευτικού αλλά και γονέα, ενώ στα χέρια ενός μαθητή δημοτικού σχολείου μετατρέπεται σε ένα βιβλίο γεμάτο ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες & φιλοζωικές ιστορίες, που αγγίζουν θεματικές φιλοζωίας, φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής, εικονογράφησης, μυθοπλασίας. Και όλα αυτά μέσα από εναλλακτικούς τρόπους φιλοζωικής εκπαιδευτικής προσέγγισης που οδηγούν σε θεαματικά θετικά αποτελέσματα στη σχέση μας με τα ζώα!

Βιογραφικό Συγγραφέα:

H Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ, εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Έχει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων», εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχει ολοκληρώσει σπουδές Διαχείρισης σχολικής τάξης, ψυχολογίας και Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων, πλήρες μέλος του ISAP &του ICAN, αλλά και πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια από το IFZ. Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, αλλά και διοργανώνει φιλοζωικά workshops για παιδιά βιωματικής προσέγγισης με τους σκύλους της που είναι όλοι πιστοποιημένοι και εγκεκριμένοι από το ΥΠΑΙΘ για όλα τα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής της χώρας, αλλά και φιλοζωικά βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς.

Αν. Διευθύντρια στο Δημοτικό σχολείο Πλατάνου- Πρασινάδας Ημαθίας, εργάζεται πολύ συχνά με τους τρεις σκύλους της, μία από τις «Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς» για το 2020, αποτελεί μία από τις δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού για την πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ, ενώ πριν λίγα χρόνια ίδρυσε την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που έχει στόχο να ενημερώνει φιλοζωικά και περιβαλλοντικά μαθητές σε όλη την Ελλάδα μέσω εγκεκριμένων από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και μέσω προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με σκύλους διαμεσολαβητές, έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα πανελλαδικά περισσότερους από 450.000 μαθητές σε περισσότερα από 650 σχολεία.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία της, ενώ η «Ζωο…γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου, διακρίθηκε στις Χρυσές Λίστες και εντάχθηκε στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση ως διδακτική πρόταση για το Νηπιαγωγείο.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο