Εριέττα Κούρκουλου: Με τον άντρα της και το γιο τους σε διαδήλωση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε διαδήλωση κατά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου συμμετείχε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, η οποία βρέθηκε έξω από αυτό με τον άντρα της και το παιδί τους. Η Εριέττα, ιδρύτρια του φιλοζωικού σωματείου Save a Greek Stray,  διαδήλωσε υπέρ της ελευθερίας των άγριων ζώων του πάρκου που ζούνε σε συνθήκες εγκλεισμού, όπως γίνεται άλλωστε σε όλα τα ανάλογα πάρκα ή τους ζωολογικούς κήπους, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τη θανάτωση του χιμπατζή Μπαζού. 

Ο Μπαζού γεννήθηκε σκλάβος επειδή εμείς οι άνθρωποι το αποφασίσαμε. Μετά από 27 χρόνια έτρεξε προς την ελευθερία. Και τον σκότωσαν. Διέφυγε από περιορισμένο χώρο του το πρωί του Σαββάτου, 25 Ιουνίου, με αποτέλεσμα, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του πάρκου, να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου και το ζώο να θανατωθεί αφού πρώτα απομονώθηκε. Θάνατος βέβαια ήταν και αυτός που ζούσε τόσα χρόνια. Αργός και βασανιστικός. Αυτοί είναι οι ζωολογικοί κήποι και τα ανάλογα πάρκα, όπως θέλουν να τα ονομάσουν, για να μη μας φαίνονται κάπως. Φυλακές αθώων ψυχών.  

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου: «Σήμερα πήραμε τα παιδιά μας και πήγαμε στη διαδήλωση έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Πήραμε τα παιδιά μας μαζί, γιατί είναι η μόνη μας ελπίδα για ένα μέλλον όπου δεν θα είναι πλέον αποδεκτή η εκμετάλλευση ανθρώπινων και μη – ανθρώπινων ζώων.

 

 

Παρατηρώντας άγρια ζώα σε μια φυλακή, κανένας από εμάς δεν μαθαίνει απολύτως τίποτα για εκείνα, μιας και συμπεριφορά τους, η όψη τους και η καθημερινότητά τους, δεν εκπροσωπούν την πραγματικότητα.

Το μόνο που μαθαίνει ένα παιδί με μια επίσκεψή του σε τέτοιου είδους χώρους είναι ότι είναι αποδεκτό να καταδικάζουμε εκατοντάδες ευφυέστατα πλάσματα σε μια μονότονη ζωή, γεμάτη μοναξιά, φόβο και απερίγραπτο στρες, με μοναδική δικαιολογία τη δική μας αρρωστημένη ευχαρίστηση.

Τα ζώα δεν είναι εκθέματα. Δεν μας ανήκουν. Δεν μας χρωστάνε τίποτα.

Εμείς από την άλλη, τους χρωστάμε το βασικό δικαίωμα στην Ελευθερία.»

Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και το Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον έλεγχο της φύλαξής τους.  

Δείτε και αυτό:

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Τι έλεγαν το 2018 όταν είχαν σκοτώσει τα δύο τζάγκουαρ και πώς χαρακτήριζαν τους φιλόζωους που αντέδρασαν 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο