Οι φωτιές που κατέκαψαν το Νοέμβριο την Καλιφόρνια ήταν οι χειρότερες στην ιστορία της Πολιτείας. Άφησαν πίσω τους 85 νεκρούς, αμέτρητους εκτοπισμένους, κατεστραμμένες περιουσίες και αμέτρητα ζώα που έγιναν στάχτη.
Πολλοί ιδιοκτήτες έφυγαν πανικόβλητοι για να σωθούν αφήνοντας πίσω τους τα αγαπημένα τους ζώα. Κάποια δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις φωτιές. Κάποια στάθηκαν τυχερά.
Ένα από αυτά ήταν και ο Madison, ένας υπέροχος σκύλος τον οποίο άφησε πίσω της στη φλεγόμενη περιοχή Paradise η Andrea Gaylord, η οποία προσπάθησε να επιστρέψει τις επόμενες μέρες στο σπίτι της αλλά δεν τα κατέφερε.
Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δεν κατάφεραν να πάρουν μαζί τους το σκύλο αλλά του άφησαν νερό και φαγητό.
Ένα μήνα περίπου μετά η Gaylord επέστρεψε στο σπίτι της και στην εντελώς καμένη περιοχή μην έχοντας καμιά ελπίδα να βρει και πάλι το σκύλο της. Και όμως τον βρήκε. Ο Madison είχε επιζήσει. Δεν έφυγε από το μέρος του θέλοντας να προστατεύσει το σπίτι του.
Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς κατάφερε ο Madison να επιβιώσει από την πύρινη κόλαση, αλλά το πανέξυπνο σκυλί ήξερε τι να κάνει για να μείνει ζωντανό και περίμενε υπομονετικά την οικογένειά του να επιστρέψει. «Είδα το σκυλί μας να μάς περιμένει», δήλωσε η Gaylord στο ABC 10. «Φανταστείτε πόσο πιστός είναι, που υπέμεινε τόσες κακουχίες, για να μας περιμένει εδώ. Ήταν τόσο συγκινητικό».
Image credits: Shayla Sullivan
Image credits: Shayla Sullivan
Image credits: Andrea Gaylord
Image credits: Andrea Gaylord






