Αμαλιάδα: Κατάφεραν και διέσωσαν το σκύλο που ζούσε σε άθλιες συνθήκες σε μπαλκόνι δύο χρόνια

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση

Ένας σκυλάκος που ζούσε σε μπαλκόνι, κλεισμένος μόνιμα έξω, μέσα σε σκουπίδια, ανάμεσα στις ακαθαρσίες του και χωρίς φαγητό, διασώθηκε χάρη στις ενέργειες εθελοντών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Αμαλιάδα Ηλείας και ο σκύλος, όπως αναφέρει η εθελόντρια Άρτεμις Δημητροπούλου, ζούσε μόνιμα στο μπαλκόνι για δύο χρόνια.

Η πρώτη καταγγελία, μετά από ενημέρωση των γειτόνων που έβλεπαν τι συμβαίνει, έγινε τον περασμένο Απρίλιο αλλά το αστυνομικό τμήμα Ήλιδας δεν έκανε καμία ενέργεια, όπως όφειλε, για να σώσει το ζώο. Αντίθετα έκαναν έλεγχο και βρήκαν τα πράγματα μια χαρά.

Ο κηδεμόνας του σκύλου έλειπε για ένα μήνα, με αποτέλεσμα το ζώο να τρώει χάρη σε ό,τι του πετούσαν οι άνθρωποι από τα γειτονικά σπίτια. Στην προσπάθειά του μάλιστα να βρει νερό να πιει, έσπασε τη βρύση και το μπαλκόνι είχε πλημμυρίσει νερό, που κόντευε να πνιγεί. Ζούσε μέσα σε ένα μέτρο νερό.Η κατάσταση, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο, ήταν τραγική για το πλάσμα αυτό που το είχαν παρατήσει στη μοίρα του. Αλλά και στην καταγγελία της ομοσπονδίας που ζήτησε να παρέμβει άμεσα η αστυνομία και να αφαιρέσει το ζώο πάλι δεν έγινε κάτι. Γιατί έκριναν ότι το σκυλί ήταν…μια χαρά. Ακόμα και η εισαγγελέας που ενημερώθηκε για το ζώο δεν έκανε επίσης τίποτα. Δεν ξέρουμε αν η άρνησή τους να κάνουν τη δουλειά τους οφείλεται στο γεγονός ότι το σκυλί ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία της περιοχής.

Όμως η εθελόντρια Άρτεμις Δημητροπούλου, γνωστή για το φιλοζωικό της έργο και τις διασώσεις αμέτρητων ζώων που ήταν σε κίνδυνο, δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι. Έκανε τα πάντα και τα κατάφερε. Με εντολή εισαγγελέα το σκυλί έπρεπε να αφαιρεθεί από αυτόν που το είχε και το βασάνιζε με αυτόν τον τρόπο. Όπως θα δείτε στα πιο κάτω βίντεο, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με γερανό. Το σκυλί έφυγε από τη βεράντα όπου ζούσε φυλακισμένο.

Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξετάστηκε για να δουν την υγεία του.

Η κ. Δημητροπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά για το συμβάν:

«Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, μετά από δεύτερη και τρίτη καταγγελία, μετά από τηλέφωνα σε δημοσιογράφους, μέχρι και στο υπουργείο, καταφέραμε με εντολή εισαγγελέα να αφαιρεθεί το σκυλί!!!

Χτες μίλησα τουλάχιστον 3 φορές με το Α.Τ. και άλλες τόσες άλλοι πολίτες που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου …. Έπρεπε να κινηθεί όλο το σύμπαν δηλαδή για να σωθεί ένα ζώο που υπέφερε;

Τι να πω . . .

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν…..

Υ.Γ: Λυπάμαι για τις αρχές που θέλουν τόση πίεση να λειτουργήσουν για τα αυτονόητα αλλά και για τη δικαιοσύνη που ακόμα δεν πράττει όπως πρέπει! Συνεχίζουμε να σώσουμε κάθε πλάσμα που υποφέρει. Δεν τα παρατάμε ΠΟΤΈ ‼️»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

 

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αλίκη Νάσση 29 Απριλίου, 2023 - 2:10 μμ

Τσακίστε τον επιχειρηματία! Έτσι ατιμώρητος θα μείνει; Δεν το καταλαβαίνω!…

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο