Amazon: Η εταιρεία που πηγαίνεις για δουλειά με το σκύλο σου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες σε Αμερική αλλά και σε κάποιες πόλεις στον υπόλοιπο κόσμο έχουν γίνει dog-friendly, που σημαίνει ότι επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να έρθουν στη δουλειά μαζί με το κατοικίδιό τους. Για το λόγο μάλιστα αυτόν έχουν φτιάξει και ειδικούς χώρους ώστε αυτό να παίζει και να περνάει ευχάριστα την ώρα του.

Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς και οι οποίες κάνουν λόγο για αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού όταν βρίσκεται στη δουλειά παρέα με το αγαπημένο του ζωάκι.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Amazon, η οποία μέσω του blog της δημοσίευσε φωτογραφίες από τα τεράστια γραφεία της στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις φωτογραφίες αυτές πρωταγωνιστούν μερικά από τα 6,000 σκυλάκια που “εργάζονται” στην εταιρεία. Εντάξει, δεν εργάζονται ακριβώς αλλά συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους στην καθημερινή εργασία τους.

 

Και όλα αυτά χάρη στον Rufus, ένα σκυλάκο, ράτσας Corgi, ο οποίος ερχόταν πριν από 10 χρόνια στην εταιρεία μαζί με το αφεντικό του, ένα διευθυντικό στέλεχος της Amazon. Ο Rufus συμμετείχε κανονικά σε όλα, τα meetings, τις συσκέψεις, τα διαλείμματα και έγινε η μασκότ της εταιρείας. Κάπως έτσι πάρθηκε και η απόφαση της Amazon να επιτρέπει στους υπαλλήλους της να έρχονται στη δουλειά μαζί με το κατοικίδιό τους. Πολλά μάλιστα από αυτά τα σκυλάκια έχουν το δικό τους προφίλ στη σελίδα Dogs of Amazon του ιστότοπου Amazon.com.

Σύμφωνα με τις έρευνες τα οφέλη ενός σκύλου στον εργασιακό χώρο είναι μεγάλα, καθώς βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες, ανεβάζει τη διάθεση, αυξάνει την παραγωγικότητα, χαλαρώνει από την ένταση, και βοηθάει στις σχέσεις των υπαλλήλων μεταξύ τους και στην καλή συνεργασία τους. Όσο για τις πιο δημοφιλείς ράτσες των Dogs of Amazon, αυτές είναι οι: golden retrievers, Labrador retrievers και labradoodles.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο