Άντρας με προσθετικό πόδι υιοθέτησε κακοποιημένο σκυλάκι με δύο και αυτό προσθετικά πόδια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό People και έχει να κάνει με μια κακοποιημένη σκυλίτσα που, την Chloe, ένα σκυλάκι ράτσας Shih Tzu, που όμως η άσχημη ιστορία της είχε καλό τέλος, καθώς στάθηκε- έστω και στα 9 της- πολύ τυχερή.
Η Chloe πέρασε βασανιστήρια στα χέρια του προηγούμενου κηδεμόνα της αφού αυτός της έδενε πολύ σφιχτά τα πόδια με σκοινί για να μην ξύνεται ποτέ.
Τον Μάρτιο που μας πέρασε διασώθηκαν δύο παραμελημένα και κακοποιημένα ζώα, η 9 ετών Chloe και ένα άλλο 13χρονο σκυλάκι, ράτσας Τσιουάουα, με το όνομα Roxie, τα οποία ζούσαν σε άθλιες συνθήκες μέσα σε ένα σπίτι στο Μίρα Μέσα της Καλιφόρνια.
Τα ζώα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς ο κηδεμόνας τους έδενε τα πόδια τους πολύ σφιχτά για να μην ξύνονται. Το σφίξιμο ήταν τόσο γερό που σταματούσε τη ροή του αίματος.
Δυστυχώς όμως το κακό είχε γίνει. Η Chloe έπρεπε να ακρωτηριαστεί. Έπρεπε να κοπούν τα δύο πίσω πόδια. Η Roxy ακρωτηριάστηκε στο ένα πόδι. Τα χειρουργεία ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και ο γιατρός τους Seth Mathus Ganz από την κλινική Agile Veterinary Surgery έδωσε μεγάλο αγώνα ώστε να τα καταφέρουν.
Περνώντας ο καιρός και με τις κατάλληλες φυσιοθεραπείες, τα σκυλάκια άρχισαν να γίνονται καλύτερα. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της φυσιοθεραπείας έμαθαν να περπατούν με αναπηρικό καροτσάκι και προσθετικά μέλη.
Το να μάθεις να περπατάς με προσθετικά μέλη δεν είναι εύκολο. Αρχικά είναι δύσκολο και επίπονο. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια στην κατασκευή τους και πολλή προσπάθεια. Αλλά φυσικά και βοήθεια. Χρειάζεται επίσης χρόνο να μάθουν τα ζώα να περπατούν με αυτόν τον τρόπο και να μη μολυνθούν, καθώς όλο αυτό ενέχει κινδύνους.
Και μετά την αποθεραπεία τι γίνεται; Προσπάθεια για να βρεθεί ένα σπίτι όπου τα ζώα θα ζήσουν προστατευμένα και φροντισμένα για πάντα. Χρειάζεται μεγάλη καρδιά για να υιοθετήσεις ένα τέτοιο ζωάκι.
Ο αστυνομικός Chappie Hunter από το Σαν Ντιέγκο έχει μεγάλη καρδιά καθώς θέλησε να υιοθετήσει την Chloe και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ξεχάσει την κακοποίηση του παρελθόντος και να ζήσει μαζί του ευτυχισμένη.
Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια σε όλη την ιστορία που την κάνει ακόμα πιο συγκινητική. Ο Hunter έχει και αυτός ένα προσθετικό πόδι. Το 2013 έπαθε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του και αναγκάστηκαν να τον ακρωτηριάσουν.
Εμείς ευχόμαστε σε όλη την οικογένεια και στην ταλαιπωρημένη Chloe να ζήσουν ευτυχισμένοι.

San Diego Humane Society

(Eduardo Contreras / The San Diego Union-Tribune)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο