Αστείρωτα, ατσιπάριστα και υποσιτισμένα τα λυκόσκυλα του κ. Ξαρχάκου- Και τώρα τα θέλει πίσω

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ό,τι και να πούμε για την περίπτωση με τα σκυλιά του κ. Σταύρου Ξαρχάκου είναι λίγο. Όταν άνθρωποι επιφανείς, οικονομικά εύρωστοι και μορφωμένοι έχουν έτσι τα ζώα τους και τους φέρονται και έτσι, τι να πουν άλλοι; Αλλά καμιά φορά καλό είναι τέτοιες ιστορίες να βγαίνουν στο φως για να απομυθοποιούμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο κ. Ξαρχάκος και η σύζυγός του κ. Ηρώ Σαΐα είχαν τρία γέρικα λυκόσκυλα, τα οποία τα φρόντιζε ένα ζευγάρι επί πληρωμή στο σπίτι τους στην Αίγινα. Το ζευγάρι αυτό έφυγε από το νησί και τα δύστυχα τα ζώα έμειναν μόνα. Και δεν ξέρουμε αν το σκέφτηκαν και πολύ το ζήτημα αλλά, όπως βλέπουμε, το ζευγάρι Ξαρχάκου, βρήκε την πιο εύκολη λύση. Παρέδωσε τα τρία σκυλάκια του, τα οποία έχει χρόνια, στο δήμο Αθηναίων για να ζήσουν σε υπέροχα…κλουβιά. Τώρα στα γεράματά τους τους επιφύλασσε μία έκπληξη.

Τα ζώα μεταφέρονται στο καταφύγιο του δήμου Αθηναίων. Λίγα ζώα αδέσποτα άλλωστε βρίσκονται στα καταφύγια, ας προσθέσουμε και τρία δεσποζόμενα.

Τα σκυλιά αυτά, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες αλλά και όπως μαθαίνουμε, δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Είναι ατσιπάριστα, αστείρωτα και υποσιτισμένα. Και έπρεπε άμεσα να κάνουν και αποπαρασίτωση.

Όλα αυτά βγαίνουν στο φως, γιατί τίποτα δεν μένει κρυφό, και ο κόσμος ξεσπάει. Μερικοί ξεπερνούν και τα όρια καθώς μπαίνουν στα social media του ζευγαριού και γράφουν διάφορα.

Μία μέρα μετά, εμφανώς εκνευρισμένη, βγαίνει η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη και «τα χώνει» μέσω των social media στον κόσμο που αντέδρασε. Επιβεβαιώνει το γεγονός και προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Μας τονίζει πόσο φιλόζωος είναι ο σύζυγός της και ότι από το να μείνουν στο βουνό, καλύτερα δεν είναι στο καταφύγιο; Το λέει σαν επιχείρημα αυτό. Σοβαρά κιόλας. Και τέλος αναφέρει ότι προσπάθησαν να βρουν σπίτια για αυτά αλλά δεν βρήκαν. Και τι να κάνουν οι άνθρωποι;

Προσωπικά, αν με ρωτήσετε, θεωρώ την ανάρτηση της κ. Σαΐα επιθετική και άστοχη. Δηλαδή αμύνεται με επίθεση, κάτι που τη βάζει αυτομάτως σε δυσκολότερη θέση.

Και ο κόσμος αντιδράει σε αυτά που γράφει και απαντάει και αυτός είτε ευγενικά είτε λιγότερο ευγενικά. Ξέρουμε πώς είναι τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης. Δεν θα τα μάθουμε τώρα.

Φαίνεται όμως μετά από όλο αυτό που έγινε το ζευγάρι το ξανασκέφτηκε και σου λέει κάτσε να τα «μπαλώσω» έτσι που τα έκανα. Και επανέρχεται η κ. Σαΐα με νέα ανάρτηση. Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Στη δεύτερη ανάρτησή της παρουσιάζει ένα χαρτί με το οποίο φαίνεται να έχουν ζητήσει από το Δήμο Αθηναίων να φιλοξενήσει τα ζώα προσωρινά-και συγκεκριμένα όχι πάνω από μία εβδομάδα- μέχρι να βρεθεί σπίτι για εκείνα.

Και τα πράγματα μπερδεύονται χειρότερα. Πώς θα βρεθούν σπίτια μέσα σε μια εβδομάδα, την ώρα που οι ίδιοι λένε ότι προσπάθησαν λίγο καιρό, πριν τα πάνε στο καταφύγιο, να τους βρουν σπίτια αλλά δεν τα κατάφεραν; Και επίσης γιατί η κ. Σαΐα στην πρώτη της, θυμωμένη, ανάρτηση δεν ανέφερε ότι θα μείνουν μόνο μια εβδομάδα στο καταφύγιο.  Και τέλος, αν δεν βρεθούν σπίτια;

Τα σκυλιά, όπως μαθαίνουμε, δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Και κάνουν εξετάσεις και τα σχετικά στο δήμο Αθηναίων. Το ζευγάρι τώρα μας λέει ότι τα θέλει πίσω. Κάτι λείπει σε όλο αυτό το στόρι, δεν νομίζετε; Τι λείπει; Αγάπη. Αυτό δεν υπάρχει καθόλου. Αγάπη για αυτά τα άτυχα πλάσματα που έτυχαν σε ανθρώπους που και τα είχαν δώσει σε άλλους να τα κρατάνε και τώρα που δεν υπάρχουν οι άλλοι τα «ξεφορτώνονται» με ελαφριά συνείδηση.

Τα ζώα δεν είναι μπαλάκια να πηγαίνουν από εδώ και από εκεί. Και ναι, το καταφύγιο είναι άσχημο αλλά τα χέρια του ζεύγους είναι καλύτερα; Όχι, βέβαια. Γιατί δεν τα παίρνουν πίσω με την καρδιά τους αλλά λόγω του κόσμου. Οπότε ουσιαστικά δεν τα θέλουν. Και καλύτερα λοιπόν να μην τα πάρουν. Καλύτερα να προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε σπίτια σε αυτά τα πλάσματα. Σπίτια που θα τους προσφέρουν ένα ήρεμο και γεμάτο αγάπη περιβάλλον να ζήσουν όσα χρόνια τους απομένουν. Και σε άλλη χώρα, πολιτισμένη, στο ζευγάρι Ξαρχάκου θα είχε απαγορευτεί να ξαναπάρει ζώο σαν εντελώς ακατάλληλο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Η αρχική ανάρτηση της κ. Σαΐα

Η νέα ανάρτηση της κ. Σαΐα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο