Δήμος Βύρωνα: Έχουν μπει 52 ταΐστρες για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας τόσο περισσότερο μεγαλώνει η ανάγκη να προστατέψουμε τα αδέσποτα ζωάκια που προσπαθούν να επιβιώσουν στους δρόμους. Η ζωή τους είναι δύσκολη. Μπορούμε όμως να την κάνουμε κάπως καλύτερη και πιο εύκολη με απλά πράγματα.

Ένα πολύ σημαντικό για το χειμώνα είναι το κατάλυμα. Κάπου που να μπορούν να κάτσουν και να προστατευτούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Χάρτινα κουτιά με μια κουβέρτα μέσα είναι αρκετό. Βέβαια ξέρουμε ότι κάποιοι ενοχλούνται και μόνο που βλέπουν ένα ζώο και καταστρέφουν τα χαρτόκουτα που βάζουμε αλλά εμείς θα ξαναβάζουμε.

Το φαγητό είναι επίσης βασικό για τα ζώα. Πέρα από τα μέρη που σιτίζουν οι εθελοντές, θα πρέπει οι δήμοι να βοηθήσουν σε αυτό. Δική τους υποχρέωση είναι τα αδέσποτα. Αυτό επιλέγουν να το ξεχνάνε. Εδώ είμαστε όμως εμείς να τους το θυμίζουμε.

Και εδώ γίνονται καταστροφές από τους γνωστούς που δεν θέλουν τα ζώα και για αυτό θα πρέπει να τους καταγγέλλουμε. Μέχρι να καταλάβουν ότι η κάθε ταΐστρα και κάθε ποτίστρα είναι όλων μας και κανείς δεν μπορεί να τις καταστρέψει.

Με χαρά λοιπόν διαβάζουμε αυτές τις μέρες ότι κάποιοι δήμοι ενόψει χειμώνα ανασκουμπώθηκαν και κάνουν κάποια πράγματα για τα αδέσποτα. Και με περισσότερη ακόμα χαρά μαθαίνουμε από τα Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα | Facebook ότι στο δήμο τους έχουν μπει 52 ταΐστρες και έπεται και συνέχεια.

Ελπίζουμε να διατηρηθούν όλες στην αρχική τους κατάσταση και να τροφοδοτούνται καθημερινά. Γιατί καλό είναι να τις βάζουμε αλλά αν δεν είναι γεμάτες φαγητό, δεν έχει νόημα. Και το γέμισμα είναι δουλειά των δήμων. Όλοι οι άλλοι είναι απλοί εθελοντές.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο