Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος που δεν τον ήθελαν επειδή η γλώσσα του κρέμεται από το στόμα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο σκυλάκος Don Pepe βρέθηκε παρατημένος σε ένα κουτί έξω από το κέντρο διάσωσης Mistley Animal Rescue Centre της Μεγάλης Βρετανίας. Ήταν Φθινόπωρο του 2020. Οι άνθρωποι του κέντρου υποψιάστηκαν ότι πιθανόν προερχόταν από εκτροφείο καθώς δεν ήταν συνηθισμένος σε χάδια και παρέα με άλλους ανθρώπους ή ζώα.

Τον πήραν, τον περιέθαλψαν και ξεκίνησαν να του ψάχνουν σπίτι για υιοθεσία. Και ενώ στην αρχή πίστευαν ότι αυτό θα είναι εύκολο, στην πορεία είδαν ότι η υιοθεσία του θα ήταν μάλλον μια δύσκολη υπόθεση. Ο λόγος; Η γλωσσίτσα του που είναι μακριά και βγαίνει έξω από το στόμα του. Λόγω του ότι είχε μόνο δύο δοντάκια, ήταν αδύνατον να κρατήσει την πολύ μακριά γλώσσα του.

Οι επισκέπτες του καταφυγίου τον προσπερνούσαν λόγω αυτού του προβλήματος. Και επειδή βέβαια ήταν μεγάλος στην ηλικία.

Έτσι πέρασαν αρκετοί μήνες στο καταφύγιο. Και εκεί που όλοι είχαν απελπιστεί ότι κανείς δεν θα τον έπαιρνε, μια μέρα τα πράγματα άλλαξαν.

Η Khaya Castagnoli, επισκεπτόμενη το καταφύγιο, έμαθε την ιστορία του και το ότι δεν ήταν ιδιαίτερα επιθυμητός στους άλλους και συγκινήθηκε. Έτσι σκέφτηκε να τον υιοθετήσει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Και ο γλυκός Don Pepe έφυγε από το κλουβί και πήγε στο σπίτι της νέας του μαμάς στο Λονδίνο.

Η Castagnoli ποτέ δεν είδε το πρόβλημα με τη γλώσσα του σημαντικό. Αντίθετα. Ένιωσε ότι ήταν μοναδικός και όμορφος, έξω από τα κλασικά δεδομένα ομορφιάς. Ο Don Pepe ήταν ξεχωριστός και τον αγαπούσε για αυτό.

Ο σκυλάκος έχει ελάχιστα τον έλεγχο της γλώσσας του και μόνο όταν σε γλείφει. Και λόγω αυτού του προβλήματος, παίρνει απίστευτες πόζες που τρελαίνουν τη μαμά του, η οποία δεν σταματάει να τον φωτογραφίζει.

Το πρόβλημα με τη γλώσσα του σε τίποτα δεν τον εμποδίζει από το να ζει μια κανονική ζωή όπως όλα τα σκυλάκια. Το αγαπημένο του φαγητό είναι τα μπιζέλια, τα οποία συχνά, λόγω αυτού του θέματος, δυσκολεύεται να καταπιεί επειδή γλιστράνε και του φεύγουν.

Ο Don Pepe είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και αξιαγάπητος. Το πρόβλημα που έβλεπαν όλοι μέσα στο καταφύγιο και συχνά τους προκαλούσε γέλιο είναι αυτό που πλέον αρέσει, καθώς είναι κάτι παραπάνω από αξιαγάπητος. Ο κόσμος τον λατρεύει και θεωρεί ότι είναι πραγματικά υπέροχος και μοναδικός.

Φωτογραφίες: KHAYA CASTAGNOLI

Πηγή: The Dodo 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο