Αττικό Πάρκο, λευκό τιγράκι: Δεν είναι αλήθεια ότι έπαθε ανακοπή

από Μυρτώ Τζώρτζου
τίγρης

Η ζωή της λευκής τίγρης που εγκατέλειψαν στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκεται στα χέρια 12 κτηνιάτρων. Το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, με το όνομα Χασίγια, έχει πολύ σοβαρά τραύματα. Οι κτηνίατροι είναι διαρκώς στο πλευρό του. Το ζώο δίνει ένα δύσκολο αγώνα επιβίωσης.  Ωστόσο, η είδηση ότι η Χασίγια έπαθε ανακοπή είναι ψευδής, σύμφωνα με τον ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

«Ανακοπή θα πάθω κι εγώ από τα fake news», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Ποτέ δεν υπήρξε ανακοπή, δεν ξέρω πού το διαβάσατε αλλά ανακοπή δεν υπήρξε ποτέ», επανέλαβε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Το τιγράκι έχει σοβαρά προβλήματα αλλά δεν έπαθε ποτέ ανακοπή».

Η ΜΚΟ «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» έκανε ανάρτηση στο Facebook και ανέφερε πως έγινε βιοψία με δείγματα από τα οστά του, ενώ καλεί την Πολιτεία να λάβει κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Αναλυτικά η ανάρτηση ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα- αύριο θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη μικρή τίγρη. Ο κύκλος των εξετάσεων έκλεισε με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει. Η 12μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλό του ζώου.

Οι φιλοζωοι πολίτες πάντα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το τι είναι το ωφέλιμο για ένα ζώο, λαμβάνοντας υπόψη τους την επιστήμη και όχι το δικό τους συναίσθημα. Αυτή η τραγική ιστορία δε πρέπει να μείνει μόνο στα συναισθήματα του πόνου ψυχής και της θλίψης αλλά να οδηγήσει τη Πολιτεία και τις Αρχές στην πάταξη του παράνομου εμπορίου άγριας και ήμερης ζωής που εδώ και χρόνια γίνεται στη χώρα μας, κάτω από τη μύτη των αδιάφορων ελεγκτικών αρχών».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο