Καλοκαίρι και φρούτα: Μπορούμε να δώσουμε καρπούζι στο σκύλο μας; Τι πρέπει να προσέξουμε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια από τις πιο γευστικές και δροσερές  λιχουδιές αυτή την εποχή δεν είναι άλλη από το καρπούζι. Το φρούτο αυτό, εκτός από πολύ γευστικό και με λίγες θερμίδες, είναι και ιδιαίτερα υγιεινό. Επίσης αποτελεί τη νούμερο ένα λιχουδιά που δίνουμε μια ζεστή μέρα στο σκύλο μας. Πρέπει όμως να φάει καρπούζι;

“Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη Α και ποτάσιο, δυο θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό και στο σκύλο μας”, αναφέρει η Susan Lauten, ιδιοκτήτρια του petnutritionconsulting.com/ από το Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών. Με μόνο 46 θερμίδες η κούπα (το 92% είναι νερό) και χωρίς καθόλου λιπαρά, το φρούτο αυτό είναι το τέλειο γλυκό τόσο για εμάς όσο και για το κατοικίδιό μας. Γιατί εκτός του ότι μας δροσίζει ταυτόχρονα ενυδατώνει και τον οργανισμό μας.

Ένας λοιπόν κηδεμόνας σκύλου μπορεί άνετα να δώσει καρπούζι στο ζωάκι του, προσέχοντας όμως το εξής:

Να βγάλει πρώτα τα κουκούτσια και μετά να του το δώσει. «Οι σπόροι μπορούν να προκαλέσουν εντερικές διαταραχές (ή να φράξει το έντερο) στα μικρόσωμα σκυλάκια. Τα μεγαλύτερα που έχουν και πιο μεγάλο έντερο μπορούν πιο εύκολα να αφομοιώσουν τα κουκούτσια. Η γνώμη μου είναι να τα βγάλετε και στις δυο περιπτώσεις. Υπάρχουν στην αγορά καρπούζια χωρίς κουκούτσια. Μπορείτε να αγοράζετε αυτά ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλή για τα ζώα σας», αναφέρει η Lauten, η οποία συμπληρώνει: «Αυτό που είναι τελείως ασφαλές για το σκύλο είναι η καρδιά του φρούτου. Για αυτό όταν πετάτε τις φλούδες, να τις έχετε σε μέρος που δεν μπορεί να τις βρει ο σκύλος σας καθώς και αυτές μπορεί να του δημιουργήσουν θέματα».

Αν τώρα θέλετε να γίνετε ταυτόχρονα και δημιουργικοί, παγώστε καρπούζι στη θήκη για παγάκια ώστε να φτιάξετε και ένα γευστικό σορμπέ καρπούζι.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο