Δεν τα κατάφερε δυστυχώς-παρά τη διάσωσή του- ο γατούλης Άρης που ζούσε άρρωστος στα φρεάτια των δρόμων

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση γάτου

Άσχημα είναι τα νέα για το γατούλη Άρη που άρρωστος κρυβόταν μέρες και νύχτες στα σκοτάδια των φρεατίων και σε μηχανές αυτοκινήτων στην πολυσύχναστη οδό Δαμάρεως. Ο άτυχος γατάκος δεν τα κατάφερε και έφυγε για καλύτερους κόσμους.

Ο Άρης ζούσε σε πολύ άθλια κατάσταση στο δρόμο και κανείς δεν τον βοηθούσε. Αργοπέθαινε μόνος και αβοήθητος.

Κάποια εθελόντρια ενημέρωσε την εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens για να προσπαθήσει να τον πιάσει καθώς δεν ήταν εύκολο να τον προσεγγίσεις.

Οι εθελοντές της ομάδας πήγαν στο σημείο που βρισκόταν το ζώο και είδαν ότι δεν ήταν κάτι εύκολο. Μετά όμως από προσεκτικές και συντονισμένες προσπάθειες κατάφεραν και τον έσωσαν. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική όπου μπήκε αμέσως σε ορό. Έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του. Τα νέα όμως είναι δυσάρεστα για το άτυχο αυτό πλάσμα. Η διάγνωση ήταν τύφος, περιτονίτιδα και δυαφραγματοκήλη. Ήταν τόσο εξουθενωμένος που δεν άντεξε και πέθανε.

Άλλο ένα πλάσμα, θύμα της αδιαφορίας μας για τα ζώα του δρόμου που παλεύουν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες και με πολλές δυσκολίες. Οι κίνδυνοι εκεί έξω είναι αμέτρητοι. Πρώτος από όλους ο άνθρωπος.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο