Διαμαρτυρία του Κόμματος για τα Ζώα έξω από τα Δικαστήρια για τον αετό της ΑΕΚ, “Οδυσσέα”

από Μυρτώ Τζώρτζου
aetos AEK

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, μέλη του Κόμματος για τα Ζώα AnimalPolitics.GR βρέθηκαν έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου αναβλήθηκε για τις 3 Μαΐου 2023 η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων που έκανε το φιλοζωικό κόμμα κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ  για τη συστηματική κακοποίηση του αετού Οδυσσέα, που επί πολλές εβδομάδες αναγκαζόταν να πραγματοποιεί πτήσεις και να μεταφέρει από κασκόλ έως και… μπάλες στα εντός έδρας ματς της ομάδας.

Όπως τόνισαν οι φιλόζωοι πολίτες, το άρθρο 23 του Νόμου 4830/21 απαγορεύει τη «συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων». Ο Νόμος ορίζει σαφώς πως η συμμετοχή ζώων σε δημόσια θεάματα επιτρέπεται μόνο «στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων».  Είναι προφανές πως οι εξαναγκαστικές πτήσεις του Οδυσσέα στα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ δεν εμπίπτουν βέβαια σε αυτή την περίπτωση.

Μετά την προσφυγή του Κόμματος για τα Ζώα εναντίον της, η ΠΑΕ ΑΕΚ σταμάτησε σιωπηλά τις παράνομες επιδείξεις του αετού. Τα μέλη του Κόμματος για τα Ζώα τόνισαν πως παρ’ όλα αυτά θα διεκδικήσουν την καταδίκη της ΠΑΕ ΑΕΚ ή τη δημόσια παραδοχή του λάθους της. «Το θέμα είναι σημαντικό, καθώς ανοίγει τον δρόμο για τη σιωπηλή κατάργηση των -σαφών- διατυπώσεων του νόμου και την επαναφορά της χρήσης ζώων σε θεάματα», τόνισε η νομικός Βιολέττα Βάλτσικ.

Όπως τόνισε ο Επικεφαλής του κόμματος Νίκος Ράπτης «ως σωματείο, η ΑΕΚ πολύ συχνά τοποθετήθηκε δημόσια στο πλευρό των πιο αδικημένων και υποστήριξε προοδευτικές υποθέσεις. Τον Οκτώβριο του 2021, καμαρώσαμε τους παίκτες της ΑΕΚ να μπαίνουν στο γήπεδο κρατώντας στα χέρια αδέσποτα κουτάβια, παροτρύνοντας τον κόσμο να υιοθετεί αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Το επεισόδιο με τον αετό Οδυσσέα είναι μια παραφωνία στην ιστορία της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ δεν αγκάλιασε αυτό το απαράδεκτο σόου. Οι αεκτζήδες θέλουν την ΑΕΚ φιλόζωη, οικολογική, προοδευτική!»

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο