Διδυμότειχο: Άλλο ένα πεταμένο κυνηγόσκυλο βρέθηκε κοκαλιασμένο και σε άθλια κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δυστυχώς όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν οι κυνηγοί ότι φροντίζουν τα ζώα τους, δηλαδή τα κυνηγόσκυλά τους, δυστυχώς οι πράξεις τους δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία αυτών, όπως άλλωστε και οι ίδιοι λένε σε κατ’ ιδίαν κουβέντες, χαρακτηρίζουν τα ζώα τους αυτά “εργαλεία”. Που σημαίνει ότι τα έχουν για να τους κάνουν τη δουλειά, να κυνηγούν δηλαδή. Μετά; Τα γνωστά. Τα πετάνε στο πουθενά σαν σκουπίδια. Όλοι που ασχολούμαστε με τα ζώα γνωρίζουμε καλά ότι αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο.
Ένα λοιπόν τέτοιο “καθημερινό φαινόμενο” διαβάζουμε και στη σελίδα των εθελοντών της φιλοζωικής «Αδέσποτα Διδυμοτείχου»https://www.facebook.com/adespotakiadidimoteixou/και για άλλη μια φορά εξοργιζόμαστε για το πόσο πια θα μένουν ατιμώρητοι όλοι αυτοί οι ασυνείδητοι.
Το σκυλάκι της φωτογραφίας ήταν άλλο ένα “εργαλείο” στα χέρια ενός κυνηγού. Γέρασε; Αρρώστησε; Έχασε την ικανότητα να κυνηγάει; Λίγη σημασία έχει. Ο “κύριος” που το είχε θέλησε να το ξεφορτωθεί. Και το ξεφορτώθηκε. Οι φωτογραφίες είναι θλιβερές. Μια ψυχούλα κοκαλιασμένη, εξαντλημένη, λίγο πριν το θάνατο. Πεταμένη, κάπου μόνη. Το βλέμμα της τα λέει όλα. Βρέθηκε στους Μεταξάδες του Διδυμότειχου.
Μπράβο στους εθελοντές τα «Αδέσποτα Διδυμοτείχου» που το ανέλαβαν να το σώσουν. Για αυτούς άλλωστε, όπως λένε, στην ανάρτησή τους, δεν είναι ένας αριθμός μέσα σε ένα κλουβί αλλά μια πονεμένη ψυχή. Βοηθήστε τους να μπορούν να βοηθήσουν και άλλα ζώα που έχουν ανάγκη. https://www.facebook.com/adespotakiadidimoteixou/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο