Διέσωσαν γέρικη σκυλίτσα που την είχαν παρατήσει στο κρύο, δεμένη, χωρίς νερό και φαγητό

από Μυρτώ Τζώρτζου
rescued dog

Το ότι καθημερινά γράφουμε για τις κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις που τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα στη χώρα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα στο εξωτερικό είναι τελείως ρόδινα. Απλώς στο εξωτερικό επιβάλλεται ο νόμος στους παραβάτες σε αντίθεση με την Ελλάδα που όλοι κάνουν τα στραβά μάτια, Αρχές, μάρτυρες και όσοι εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα σε ένα περιστατικό. Έτσι οι κακοποιητές ζώων συνεχίζουν ανένδοτοι το έργο τους αφήνοντας τους εθελοντές σε απελπιστική κατάσταση καθώς δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν.

Αφορμή για αυτά ένα περιστατικό παραμέλης ζώου που θυμίζει πολύ τα δικά μας. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου αστυνομικοί του τμήματος Neptune Township Police Department βρήκαν το Σαββατοκύριακό των Χριστουγέννων ένα μεγάλο σε ηλικία σκυλί Ροτβάιλερ, 1ο περίπου ετών, το οποίο ήταν μόνιμα δεμένο έξω από το σπίτι, στην παγωνιά, με μια αλυσίδα μικρή και χωρίς νερό και φαγητό.

Επρόκειτο για ένα θηλυκό σκυλί, με το όνομα Coco, το οποίο ανέλαβε η οργάνωση Monmouth County SPCA.

Η ιστορία της σκυλίτσας πραγματικά εξοργίζει. Οι άνθρωποι που την είχαν εγκατέλειψαν το σπίτι τους, λόγω προβλήματος με τους σωλήνες του νερού, και την παράτησαν έξω δεμένη να κοιμάται στο τσιμέντο. Πέρασε 3 παγωμένες μέρες και 3 ακόμα πιο παγωμένες νύχτες και ευτυχώς μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή γιατί μπήκε σε εφαρμογή άμεσα ο νόμος σε αντίθεση με εμάς εδώ που συχνά παρακαλούμε τους υπεύθυνους να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Coco πήγε στο καταφύγιο όπου έλαβε την ανάλογη περιποίηση. Έφαγε φαγητό, ήπιε νερό και μπήκε κάπου ζεστά. Στην κτηνιατρική εξέταση που της έγινε διαπιστώθηκε πρόβλημα με πέτρες στα νεφρά και μια γενετική ανωμαλία στα μάτια που επηρέαζε την όρασή της. Αυτό ήταν μάλλον αποτέλεσμα κακής αναπαραγωγής, κάτι που γίνεται συνέχεια με τα ζώα ράτσας, τα οποία έχουν συχνά σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι άνθρωποι του καταφυγίου ανέφεραν ότι μόλις τελειώσουν οι θεραπείες που κάνει, θα γίνει προσπάθεια να βρει ένα σπίτι που θα την αγαπούν και θα την προσέχουν. Είναι, όπως γράφουν, ένα πολύ καλό σκυλί, ευγενικό, πιστό και στοργικό.

Το καταφύγιο του New Jersey ανέφερε επίσης ότι βρέθηκαν οι άνθρωποι που την είχαν, οι οποίοι θα υποστούν τις συνέπειες και θα τιμωρηθούν όπως ορίζει εκεί ο νόμος.

ΕΙΚΟΝΕΣ: MONMOUTH COUNTY SPCA

Πηγή: People.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο