Discover Dogs 2022: Η μεγαλύτερη γιορτή των σκύλων έρχεται στη Θεσσαλονίκη και είστε όλοι καλεσμένοι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ζεις με Σκύλο ή Αγαπάς το Σκύλο; Είσαι κηδεμόνας ενός υπέροχου, παιχνιδιάρη και μοναδικού σκύλου; Θέλεις να τον γνωρίσεις καλύτερα; Θέλεις να δεις διαφορετικές φυλές; Θέλεις να υιοθετήσεις ένα μικρό φίλο;

Τότε δεν πρέπει να χάσεις το Discover Dogs 2022!

Πότε; Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου, εντός της ΔΕΘ HELEXPO.

Με ή χωρίς το σκύλο σας, με δωρεάν είσοδο και εύκολο πάρκινγκ, σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου, στις 9 και 10 Απριλίου, στο περίπτερο 16, τόσο στον εσωτερικό του χώρο όσο και στον εξωτερικό – υπαίθριο χώρο, που βρίσκεται μπροστά από το περίπτερο 16, εντός της ΔΕΘ HELEXPO (είσοδος από την Εγνατία – Πανεπιστήμια).

Τι θα παρακολουθήσετε:

  1. Αμφιθέατρο Γνώσεων

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στο Αμφιθέατρο, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα διεξαχθούν ομιλίες από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, διατροφής σκύλων κ.α. Καταξιωμένοι επαγγελματίες θα μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες σας.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα: https://www.discoverdogs.gr/amfitheatro/

  1. Έκθεση Μορφολογίας

Μπροστά από το Περίπτερο 16, στον εξωτερικό του χώρο, θα διεξαχθεί η Διπλή έκθεση Μορφολογίας Σκύλων από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες: https://www.discoverdogs.gr/ekthesikopethe/

  1. Dog Playground – Κεντρικός Στίβος: Agility, Frisbee, Tricks, Βασική και Αγωνιστική Υπακοή!

Στο Κεντρικό Στίβο, μέσα στο Περίπτερο 16, θα παρακολουθήσετε παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο σας, στα οποία μπορείτε να συμμετέχετε. Η σωματική εκτόνωση ενός σκύλου κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξή του, ενώ η πνευματική του εκτόνωση είναι εξίσου σημαντική. Στον κεντρικό στίβο θα διεξαχθούν επίσης και οι τελικοί των εκθέσεων μορφολογίας του Κ.Ο.Π.Ε.ΘΕ. αλλά και η ειδική έκθεση μορφολογίας του Ομίλου ΑΚΙΤΑ

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα: https://www.discoverdogs.gr/kentrikos-stibos/

  1. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσία

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην Discover Dogs 2022 έχουν οι υιοθεσίες. Πιστεύουμε πολύ στην υιοθεσία ως μια πράξη υπέρτατης αγάπης. Στην Ελλάδα ζούνε δυστυχώς εκατομμύρια αδέσποτοι σκύλοι και η μοναδική λύση, εκτός από τη στείρωσή τους, είναι και η υπεύθυνη υιοθεσία από ευσυνείδητους συμπολίτες μας που θα θελήσουν να βάλουν στη ζωή τους έναν πραγματικό φίλο.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες: https://www.discoverdogs.gr/ekdilosi-endiaferontos-gia-yiothesies/

  1. Δράσεις για παιδιά

Η Discover Dogs 2022 είναι μια γιορτή που έχει σχεδιαστεί και για τους μικρούς μας επισκέπτες. Αρωγός της προσπάθειάς μας να εκπαιδεύσουμε φιλοζωικά όλα τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση με τους γονείς τους είναι οι Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών), οι οποίες στο περίπτερο του περιοδικού «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα αναλάβουν τις δράσεις για παιδιά, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο χώρο παιδικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους! Μαζί μας θα είναι η συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστόλου που θα αναλάβει τα φιλοζωικά workshops δημιουργικής γραφής, εικονογράφησης και μυθοπλασίας. Μαζί μας και η ομάδα διοργάνωσης παιδικών εκδηλώσεων Yupi Yaya για τρελό face painting και πολλά παιχνίδια!

Λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός μπορείτε να κλείσετε όσο πιο έγκαιρα είναι εφικτό τη θέση σας για τα φιλοζωικά εργαστήρια στέλνοντας ένα email στο info@zwes.gr με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Αν είστε σχολείο ή ιδιωτικός φορέας εκπαίδευσης πχ φροντιστήριο ξένων γλωσσών, κδαπ κ.α, μπορείτε επίσης να κλείσετε έγκαιρα τη θέση σας με ένα email στο info@zwes.gr με το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες: https://www.discoverdogs.gr/draseis-gia-paidia/

  1. Εμπορικά Περίπτερα

Στο σημείο της εμπορικής έκθεσης εντός του περιπτέρου 16 θα ενημερωθείτε για προϊόντα διατροφής, αξεσουάρ, υπηρεσίες grooming, ξενοδοχεία σκύλων και άλλα πολλά που μπορούν να κάνουν πιο ευχάριστη και πιο εύκολη τη ζωή του σκύλου σας αλλά και τη δική σας.

Δείτε εδώ όλους τους εκθέτες: https://www.discoverdogs.gr/ekthetes/

Για όσους επισκέπτες έρθουν με το σκύλο τους:

Η είσοδος των σκύλων των επισκεπτών γίνεται από διαφορετικό σημείο και θα πρέπει να τηρείτε τις προϋποθέσεις που θα βρείτε στο https://www.discoverdogs.gr/episkepsi-me-skylo/ Στον προθάλαμο θα συναντήσετε τον κτηνίατρο και τον εκπαιδευτή της διοργάνωσης. Στο σημείο αυτό θα πραγματοποιείται ο κτηνιατρικός έλεγχος (έλεγχος microchip, βιβλιαρίου υγείας) αλλά και ο έλεγχος της συμπεριφοράς του σκύλου επισκέπτη. Ας μην ξεχνάμε ότι υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει να σέβομαι όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, να τηρώ τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες των διοργανωτών και, κυρίως, να φροντίζω για την καθαριότητα του χώρου.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες: https://www.discoverdogs.gr/enimerotikos-prothalamos/

Είτε επιλέξετε λοιπόν επιλέξετε να μας επισκεφτείτε με το σκύλο σας ή χωρίς, για να αποφύγετε την αναμονή στην είσοδο, μπορείτε να προεγγραφείτε στο: https://www.discoverdogs.gr/proeggrafeite/

Δείτε όλες τις πληροφορίες στο www.discoverdogs.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο