Εγκαίνια νέου γηπέδου ΑΕΚ: Δυστυχώς το σόου με τον αετό έγινε- Το πουλί ανήκει στη φύση του, δεν είναι θέαμα γηπέδου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Θλίψη και μόνο θλίψη φέρνουν οι εικόνες από τα εγκαίνια του νέου γηπέδου «OPAP Arena» ή αλλιώς «Αγία Σοφία» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που έγιναν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Και αυτό γιατί έγινε τελικά το σόου με τον Οδυσσέα, τον αετό, που έχει εκπαιδευτεί για να βρίσκεται στα εντός έδρας ματς της ομάδας.

Όσο περήφανοι και να νιώθουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, η αλήθεια είναι μία: το θέαμα είναι παρακμιακό και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές εικόνες και καταστάσεις.

Ένα φοβερό πουλί που θα έπρεπε να πετάει στον ουρανό όπου είναι και η θέση του να ζει φυλακισμένο και να αναγκάζεται να κάνει αυτά που θέλει ο εκπαιδευτής του. Ένα είδος τσίρκου, θα λέγαμε.

Για τον άτυχο Οδυσσέα έχουν γραφτεί πολλά. Και έχουν γίνει αμέτρητες ενέργειες από φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να μην πάρει μέρος σε αυτό που τον προόριζαν. Δεν επιτρέπεται από το νόμο η εκμετάλλευση της άγριας ζωής.

Η είδηση της τελευταίας στιγμής ήταν ότι ο αετός δεν θα εμφανιστεί τελικά στα εγκαίνια, κάτι που όμως δεν συνέβη καθώς το σόου έγινε κανονικά.

Προσωπικά έχω την απορία. Δεν σας πειράζει που βλέπετε ένα αγέρωχο και υπέροχο πλάσμα να είναι σκλάβος; Να ζει για να εμφανίζεται και να πετάει σε γήπεδα και να ουρλιάζει ο κόσμος; Να πετάει και να πέφτουν κροτίδες και ό,τι άλλο; Παίρνεις την άγρια ζωή και να της στερείς την ελευθερία; Πώς μπορεί να το δέχεται κανείς αυτό; Από τη μία γράφονται τραγούδια για τον αετό που πετάει αγέρωχος και από την άλλη του φοράς ένα κασκόλ και τον κάνεις καραγκιόζη;

Προσωπικά μου σφίγγεται το στομάχι. Θλίψη. Σε αυτές τις εικόνες βλέπω ατελείωτη θλίψη.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο