Μέγαρα: Σε ασφαλή χώρο βρίσκεται πλέον το αλογάκι που ζούσε σε άσχημες συνθήκες σε ένα χωράφι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αμέτρητες είναι οι καταγγελίες για κακοποιήσεις αλλά και παραμέληση ιπποειδών στη χώρα μας που δεν βλέπουν φυσικά όλες το φως της δημοσιότητας. Τα σκυλάκια δυστυχώς και τα γατάκια είναι «πιασάρικα», όπως λένε οι δημοσιογράφοι, και προτιμούν αυτά. Γιατί πάνω από όλα τα νούμερα τηλεθέασης. Έτσι φριχτές κακοποιήσεις ιπποειδών μένουν στο σκοτάδι. Και τις γνωρίζουν μόνο λίγοι εθελοντές που προσπαθούν να κάνουν κάτι για να σώσουν τα ζώα αυτά.

Από το πιο μικρό χωριό της χώρας μας μέχρι την Αθήνα τα αλογάκια και τα γαϊδουράκια, αυτά τα πραγματικά υπέροχα ζώα, βασανίζονται με το χειρότερο τρόπο. Γιατί την ώρα που χαϊδεύουμε ένα σκυλάκι, την ίδια στιγμή φορτώνουμε μπάζα στο γαϊδούρι μας και πάμε να τα πετάξουμε.

Ένα από τα τελευταία περιστατικά που έχει να κάνει με ιπποειδές είναι αυτό που διέσωσαν η εθελόντρια και γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στα Μέγαρα-και όχι μόνο- Maria Arkomani και ο Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse.

Πρόκειται για ένα αλογάκι, το οποίο βρισκόταν μόνιμα σε ένα χωράφι πάνω σε αυτοκινητόδρομο. Το ζώο ήταν εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Κάτω από τη βροχή, το κρύο και τον καύσωνα. Οι διαμαρτυρίες πολλές. Η εθελόντρια είχε πάει πολλές φορές με την αστυνομία αλλά ο κηδεμόνας του ενός έτους ζώου δεν συμμορφωνόταν ώστε να παρέχει τα στοιχειώδη σε αυτό.

Και, όπως μαθαίνουμε, όχι μόνο τον είχαν ενημερώσει πως πρέπει να φτιάξει έναν κατάλληλο χώρο για να προστατευτεί το αλογάκι από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και του είχε προταθεί να πάει το ζώο σε ένα χώρο να προαυλίζεται μέχρι αυτός να φτιάξει το δικό του. Ήταν αρνητικός. Του προτάθηκε επίσης να παραδώσει το ζώο μέχρι να φτιάξει το χώρο ή να το πάει ο ίδιος σε άλλο δικό του χώρο . Ήταν και πάλι αρνητικός. Και ξεκίνησε και τις απειλές. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και δεν σήκωνε ούτε τα τηλέφωνα.

Έτσι μαζί με το ΑΤ Μεγάρων και με δικαστική λειτουργό οι εθελοντές πήγαν στο χώρο και πήραν το ζώο να το πάνε σε ασφαλή χώρο. Το ζώο αυτή τη φορά φαινόταν και εντελώς νηστικό.

Το όμορφο άλογο που είναι θηλυκό είναι πλέον ασφαλές. Για τον άνθρωπο που το είχε σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι εθελοντές ευχαριστούν από καρδιάς για ακόμα μια φορά το ΑΤ ΜΕΓΑΡΩΝ, τη δικαστική λειτουργό, η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε για τη διάσωση του ζώου ώστε να ανοίξει ο χώρος, και τον εισαγγελέα ζώων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο