Μανάβικο στην Κυψέλη υιοθέτησε και φροντίζει μια αδέσποτη γατούλα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν βλέπουμε φωτογραφίες από καταστήματα που φροντίζουν αδέσποτα ζωάκια, γεμίζουμε με πολλή χαρά. Και ευτυχώς είναι πλέον αρκετά και σε όλη την Ελλάδα. Σιγά σιγά ο κόσμος αλλάζει συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και καταλαβαίνει ότι μπορεί να συνυπάρξει χωρίς κανένα πρόβλημα με αυτά. Και ότι αυτά θα του προσφέρουν απλόχερα αγάπη και χαρά. Με αντάλλαγμα λίγο φαγητό, νερό και κάποια χαδάκια. Λίγα πράγματα δηλαδή.

Εμείς, όσο μπορούμε, θα προβάλλουμε αυτά τα μέρη ώστε ο κόσμος να τα στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ανθρώπους που βοηθούν ζώα. Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, τα περισσότερα μαγαζιά δεν είναι φιλικά προς τα αδέσποτα. Συχνά μάλιστα τα διώχνουν από έξω.

Ένα λοιπόν pet friendly μαγαζί, για το οποίο μαθαίνουμε από τον Tasos Dardamanidis είναι και το μανάβικο του κ. Χάρη που βρίσκεται Ζακύνθου και Σύρου γωνία στην Κυψέλη. Ο κ. Χάρης αγαπάει τα ζώα και έχει περιθάλψει μια αδέσποτη γατούλα, την όμορφη Αντζελίνα. Η Αντζελίνα είναι στειρωμένη και καθημερινά έχει τα πατέ της ώστε να είναι ευτυχισμένη και με γεμάτη την κοιλίτσα. Κοιμάται δε, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, και σε ένα όμορφο μαξιλαράκι.

Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και παντού, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, κάποιοι δυσανασχετούν με το που τη βλέπουν. Ποτέ δεν καταλάβαμε πώς μπορεί να μη θέλουν ή να φοβούνται ένα άκακο πλάσμα που δεν τους ενοχλεί κιόλας αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι και αυτές οι νοοτροπίες θέλουν καιρό να αλλάξουν.

Καλό είναι να βοηθάμε τα καταστήματα και τους ανθρώπους που φροντίζουν τα αδέσποτα ζωάκια που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν από την προστασία μας για να επιβιώσουν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο