Ερέτρια, ντροπή: Έβαλαν ελαφάκια σε κλουβί και τα περιέφεραν φοβισμένα να τα δει ο κόσμος

από Μυρτώ Τζώρτζου
elafia

Ένα λυπηρό περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην Ερέτρια της Εύβοιας, με αφορμή την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή.  Όπως αναφέρει το eviathema, μια ομάδα διοργανωτών αποφάσισε να πάρει δύο μικρά ελαφάκια, να τα κλείσει σε ένα κλουβί και να τα περιφέρει στην πλατεία της πόλης. Τα ζώα ήταν εμφανώς στρεσαρισμένα και φοβισμένα.

Πραγματικά αυτός που το σκέφτηκε όλο αυτό θε πρέπει να ζει σε άλλη εποχή και να μη γνωρίζει τη νομοθεσία περί άγριας ζωής. Λυπούμαστε ιδιαίτερα.

Σε αυτό αντέδρασε και ο Filozoikos Animal Earth | Erétria . Δείτε τι γράφει:

Με την ανάρτησή μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και αγανάκτησή μας για το μέγα λάθος των διοργανωτών της χθεσινής γιορτής στη κεντρική πλατεία του Δήμου. Το χθεσινό “θέαμα” των μικρών τρομαγμένων ελαφιών στο κλουβί στην πλατεία ήταν μέγιστο ατόπημα. Κανείς δεν σκέφτηκε το μήνυμα που περνάει μια τέτοια επιλογή;
Τι έμαθαν τα εκατοντάδες παιδάκια που προσπαθούσαν να δουν στρυμωγμένα τα δυο τρομοκρατημένα ζωάκια;
Προσφέρουμε «άρτον και θεάματα» και όλα καλά;
Θα πουν κάποιοι ίσως πως προέρχονται από εκτροφείο. Μπορεί. Αλλά αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τα εκθέτουμε σε ένα περιβάλλον παντελώς ξένο γι αυτά που τους προκαλεί τρόμο και ανασφάλεια και να τα επιδεικνύουμε αδιαφορώντας για το μήνυμα της αιχμαλωσίας και της αδιαφορίας προς αυτές τις αθώες ψυχές;
Αγαπητοί, αν δεν το γνωρίζετε, όλα τα ζώα έχουν συναισθήματα όπως εμείς και το εκφράζουν το καθένα με τον δικό του τρόπο. Τέτοιες ενέργειες διδάσκουν ότι μπορούμε να έχουμε τα ζώα προς ευχαρίστησή μας σε κλουβιά, δεμένα, κι αφού τα ταΐζουμε όλα καλά.
Ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις των οργανωτών και χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είχε την πρωτοβουλία και την ευθύνη, παρόμοιες ενέργειες που αντιβαίνουν στη νομοθεσία θα μας αναγκάσουν να κινηθούμε νομικά. Οι δράσεις μας πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και με τις πράξεις μας να διδάσκουμε τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους το σεβασμό στους νόμους, στη φύση και όλα τα πλάσματά της!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο