Νέα Ιωνία: Κατάστημα ψιλικών αγαπάει και φροντίζει τις αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου
gates

Όταν βλέπουμε φωτογραφίες από καταστήματα που φροντίζουν αδέσποτα ζωάκια, γεμίζουμε με πολλή χαρά. Και ευτυχώς είναι πλέον αρκετά και σε όλη την Ελλάδα. Σιγά σιγά ο κόσμος αλλάζει συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και καταλαβαίνει ότι μπορεί να συνυπάρξει χωρίς κανένα πρόβλημα με αυτά. Και ότι αυτά θα του δώσουν αγάπη, ψυχική ηρεμία και χαρά. Με αντάλλαγμα λίγο φαγητό, νερό και κάποια χαδάκια.

Και όσο ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά, τόσο περισσότερο ανάγκη έχουν εκεί έξω οι μικροί μας φίλοι. Σε κάποια μέρη μάλιστα η επιβίωσή τους είναι αρκετά δύσκολη. Τα ζώα ακριβώς όπως εμείς κρυώνουν, πεινάνε και θέλουν ένα κατάλυμα στις δύσκολες χειμωνιάτικες μέρες.

Οι εθελοντές αλλά και πολλοί άλλοι έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται στις γειτονιές τους. Ένα πρόχειρο κατάλυμα, με μια ζεστή κουβέρτα μέσα, θα βοηθήσει πολύ στο να αντιμετωπίσουν τα ζώα το κρύο, τις βροχές, τον αέρα και το χιόνι. Μην ξεχνάμε εκεί έξω βρίσκονται γέρικα ζωάκια, μωρά, άρρωστα. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από εμάς.

Και μη φανταστείτε ότι χρειάζονται πολύπλοκα πράγματα. Ένα χάρτινο κουτί, καλά στερεωμένο για να μην το πάρει ο αέρας, και ζεστά ρούχα μέσα και είναι μια πρόχειρη αλλά σωτήρια λύση. Ξέρουμε, πολλοί δεν τα θέλουν και τα πετάνε. Εδώ είμαστε εμείς και θα τα ξαναβάλουμε.

Μια τέτοια όμορφη εικόνα είναι και αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τις οποίες έβγαλε η Katerina Likourgou. Περνώντας τυχαία από ένα δρόμο στη Νέα Ιωνία, την οδό Ευαγγελικής Σχολής, είδε τα χαρτο-γατόσπιτα που έβαλε ο κύριος Διογένης που έχει το κατάστημα ψιλικών πάνω στο ψυγείο για παγωτά. Η εικόνα τα λέει όλα. Οι γάτες ήδη βρίσκονται μέσα στα σπιτάκια τους και ατενίζουν από ψιλά.

Στηρίζουμε τους ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα και το δείχνουν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο