Σύρος: Έσωσαν γατάκι, που για να αποφύγει σκύλο, σκαρφάλωσε σε κολώνα της ΔΕΗ και δεν μπορούσε να κατέβει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στη διάσωση ενός γατιού, το οποίο σκαρφάλωσε στην κορυφή κολώνας ηλεκτροδότησης, προχώρησε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Ποσειδωνίας. Το άτυχο οικόσιτο γατάκι έγινε στόχος ενός σκύλου που το κυνήγησε. Από την τρομάρα του, το γατί βρήκε «καταφύγιο» πάνω σε ξύλινο στύλο χαμηλής τάσης και για να σωθεί σκαρφάλωσε μέχρι την κορυφή του.

Το γατάκι μπορεί να πέτυχε τον αρχικό του στόχο και να γλύτωσε από τα «δόντια» του σκύλου, ωστόσο, βρέθηκε κατατρομαγμένο πάνω σε κολώνα ύψους 10 μέτρων δίπλα στα σύρματα ηλεκτροδότησης, χωρίς να έχει τη δύναμη να επιστρέψει στο έδαφος.

Οι ιδιοκτήτες του γατιού όταν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί, επικοινώνησαν με το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου και ζήτησαν τη βοήθειά του. Η ανταπόκριση ήταν άμεση, καθώς μέσα σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο καλαθοφόρο όχημα με εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι αρχικά διέκοψαν την ηλεκτροδότηση για να μην έρθει επαφή το γατάκι με τα σύρματα και πάθει ηλεκτροπληξία και στη συνέχεια το περισυνέλεξαν και το παρέδωσαν με ασφάλεια στους ανθρώπους του, δίνοντας happy end στην περιπέτειά του.

Πηγή: https://cyclades24.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο