Η γάτα μου μαδάει-Πότε πρέπει να ανησυχήσω

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όσοι έχουμε γατούλες στο σπίτι μας, ξέρουμε καλά ότι η Άνοιξη είναι η χειρότερη εποχή για το σπίτι μας καθώς λόγω της τρίχας δεν προλαβαίνουμε να καθαρίσουμε. Γιατί ενώ το να πέφτουν οι τρίχες της γάτας την Άνοιξη είναι μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία, για εμάς είναι ένα βάσανο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερο για αυτό το θέμα και να προσέξετε κάποια πράγματα, το άρθρο που δημοσιεύει το petsonly.com είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό.

Αν η γατούλα σας χάνει τρίχωμα, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Πρόκειται για μία φυσική διαδικασία κατά την οποία πέφτουν οι νεκρές τρίχες. Οι γάτες που μένουν μέσα στο σπίτι συνήθως χάνουν τρίχωμα όλο το χρόνο ενώ οι υπόλοιπες χάνουν τρίχωμα την Άνοιξη και το Φθινόπωρο και φροντίζουν να έχουν πυκνή γούνα το χειμώνα.

Παρόλα αυτά εάν δείτε κενά τριχώματος στο σώμα της ή να χάνει πολύ τρίχωμα, ίσως θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρο.

Ας δούμε που μπορεί να οφείλεται η υπερβολική τριχόπτωση:
1. Αλλεργίες
2. Εσωπαράσιτα
3. Εξωπαράσιτα όπως ψύλλοι
4. Ορμονική διαταραχή
5. Κακή ή ελλιπής διατροφή
6. Στρες
7. Από υπερβολική έκθεση στον ήλιο
8. Λόγω εγκυμοσύνης ή θηλασμού

Εάν η γάτα σας ξύνεται ή γλύφει επίμονα ένα σημείο του σώματός της, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει από μόνη της κενά τριχώματος, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά. Αυτό πιθανόν να είναι αυτοτραυματισμός, που προέρχεται συνήθως από στρες. Το στρες όμως κάτι το δημιούργησε, οπότε όσο πιο γρήγορα επισκεφτείτε τον κτηνίατρο τόσο καλύτερα για την υγεία του ζώου σας.

Εάν ο κτηνίατρος σας πει πως η γάτα σας είναι υγιής και το πρόβλημα δεν είναι παθολογικό, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να μειώσετε την τριχόπτωση. Δώστε στη γάτα σας μία καλή και ισορροπημένη τροφή και βουρτσίζετέ τη συχνότερα.

Πηγή: http://www.petsonly.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο