Επαύλεις για το σκύλο σας που μπορεί να κοστίσουν μέχρι 200 χιλιάδες δολάρια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ό,τι και αν έχετε στο μυαλό σας σχετικά με τα σπιτάκια σκύλων, ξεχάστε το. Μια βρετανική εταιρεία, η Hecate Verona, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε δώρο στο αγαπημένο σας κατοικίδιο το σπίτι των ονείρων του (και των δικών σας). Πρόκειται για μικρές απίστευτα όμορφες μικρές επαύλεις, οι οποίες πρόκειται να βγουν στην αγορά (στο σκυλίσιο δηλαδή real estate) τις προσεχείς μέρες.

Για τη διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρείας, Alice Williams, τα πράγματα είναι απλά: “Γιατί το σπίτι ενός σκύλου να μην είναι το ίδιο άνετο και κομψό με αυτό του ιδιοκτήτη του; Γιατί δεν μπορεί ένας αρχιτέκτονας να σχεδιάσει σπίτι για σκύλο; Το οποίο θα ήταν όμορφο, στυλάτο και πρακτικό; Γιατί να μην έχει και αυτό πόρτες, παράθυρα και διακόσμηση; Γιατί ένα μέλος της οικογένειάς μας, όπως χαρακτηρίζουμε το σκύλο μας, να μη έχει το δικό του μέρος να ησυχάζει και να είναι άνετος; Γιατί θα πρέπει να αναγκάζεται να κοιμάται έξω όταν ο ιδιοκτήτης του είναι μέσα στο δικό του σπίτι, άνετος και χαλαρός; Αυτά σκεφτήκαμε και δημιουργήσαμε μια μικρή βασιλική έπαυλη για το σκύλο που θα ταιριάζει απόλυτα με το μέρος αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο που θα βρίσκεται.”

Τι κάνει όμως αυτό το προϊόν μοναδικό; Σύμφωνα με την εταιρεία τα υλικά κατασκευής του, η ομορφιά του και η αρχιτεκτονική του. Τα σπίτια αυτά είναι κατασκευασμένα από τεχνίτες που κατασκευάζουν πολυτελή σκάφη. Πρόκειται δηλαδή για smart houses που περιλαμβάνουν τα πάντα και είναι ανάλογα με τις ανάγκες και τη ράτσα του κάθε σκύλου. Με δωμάτια, σαλόνι, μπάνιο, θέρμανση, κλιματισμό, φώτα, κάμερες, συστήματα για φαγητό και νερό, τηλεόραση, ηχοσύστημα και σύστημα για να επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη τους. Επίσης έχουν θέα αλλά και οπτική επαφή με το σπίτι του ιδιοκτήτη τους. Είναι με άλλα λόγια το παλάτι του σκύλου.

“Οι πελάτες μας και τα σκυλιά τους ζουν μαζί στο σπίτι, οπότε με αυτές τις μίνι υπέροχες και λειτουργικές κατοικίες θα υπάρχει περισσότερη άνεση και για τους δύο. Τα σπίτι αυτά των σκύλων περιλαμβάνουν τα πάντα. Τα συστήνουν μάλιστα και οι κτηνίατροι”, θα πει η Williams.

Η εταιρεία μελετάει και δοκιμάζει αυτά τα σπίτια εδώ και τρία χρόνια με όλες τις ράτσες των σκύλων ώστε να μπορέσει να τα κάνει όσο καλύτερα και όσο πιο χρηστικά γίνεται. Τα υλικά κατασκευής του εσωτερικού τους είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα γρατσουνίσματα και αντέχουν στην υγρασία. Αλουμίνιο, ξύλο και μάρμαρο είναι τα βασικά.

Και όσο για τις τιμές, αυτές ξεκινούν από τα 40 χιλιάδες δολάρια και μπορεί να φτάσουν τα 200 χιλιάδες δολάρια. Αν τώρα κάποιος ιδιοκτήτης έχει και άλλες απαιτήσεις, τότε η τιμή μπορεί και να ανέβει.

Αυτό που θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ο υποψήφιος αγοραστής είναι ότι το πώς θα είναι ένα σπίτι, εξαρτάται από το πώς το θέλει ο ίδιος και πώς το έχει σκεφτεί. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει αυτό της αρεσκείας του μέσα από μια μεγάλη γκάμα.

Ένα σπίτι για να κατασκευαστεί θέλει από 2 μέχρι 4 μήνες. Στη συνέχεια η εταιρεία το εγκαθιστά στο χώρο του ιδιοκτήτη και παραδίδει το κλειδί στο σκύλο του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο