15 μοναδικά γατάκια Sphynx που θα σας ξετρελάνουν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Aν μας ρωτήσουν ποια ράτσα γάτας θεωρούμε ως την πιο ιδιαίτερη, οι περισσότεροι θα αναφέρουμε τις γάτες Sphynx (Σφίγγες). Aυτές τις περίεργες σε εμφάνιση γάτες που σε πολλούς φαίνονται απόκοσμες και τους φοβίζουν. Και το πιο πιθανό φυσικά είναι να τις έχουμε δει σε διαφημίσεις παρά ζωντανές δίπλα μας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ράτσα αυτή στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη.

Αντίθετα στο εξωτερικό οι Sphynx είναι ιδιαίτερα αγαπητές. Για παράδειγμα στη Μεγάλη Βρετανία η συγκεκριμένη ράτσα είναι η 7η πιο δημοφιλής (μετά τις Βρετανική Κοντότριχη, Βεγγάλης, Ragdoll, Περσική, Maine Coon και Σιάμ). Το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες.

Οι γάτες αυτές έχουν καταγωγή από τον Καναδά και μοναδικό χαρακτήρα. Είναι πανέξυπνες, απίστευτα παιχνιδιάρες, φιλικές, εξωστρεφείς, γλυκές και πολύ τρυφερές. Όλα αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα τους είναι ένας λόγος που είναι τόσο δημοφιλείς. Τα παρατσούκλια τους μάλιστα είναι “Velcro cat” ή “lap cat”. Είναι επίσης πιστές, απόλυτα αφοσιωμένες στον άνθρωπό τους, σαν τους σκύλους, και πολύ ανεκτικές στους ξένους αλλά και τα άλλα ζώα.

Σε αυτό όμως που δεν μπορούμε να αντισταθούμε είναι τα μικρά γατάκια αυτής της ράτσας. Πανέμορφα και ιδιαίτερα, σε προκαλούν να τα πάρεις αγκαλιά. Αν πάλι δεν συμφωνείτε γιατί σαν φαίνονται παράξενα, δείτε τις πιο κάτω φωτογραφίες. Γιατί ναι, μοιάζουν με μικρά alien, όμως είναι τα πιο γλυκά alien του κόσμου.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο