Γίνεται έκκληση σε αυτόν που πήρε τη σκυλίτσα Έμμα που διασώθηκε στις φωτιές στο Ντράφι να την παραδώσει στον κηδεμόνα της- Ήταν στη δουλειά του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τη σκυλίτσα τους πίσω ζητάνε οι άνθρωποι της Έμμας, ενός ζώου που διασώθηκε στις φωτιές από πυροσβέστες και εθελοντές από το σπίτι του στο Ντράφι και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.

Η διάσωση του σκύλου έγινε viral τη μέρα που μαινόταν η φωτιά στο Ντράφι. Στο σπίτι ήταν μόνη της η Έμμα καθώς οι άνθρωποί της ήταν στη δουλειά τους. Όταν επέστρεφαν, δεν τους άφησαν να περάσουν. Περνούσαν μόνο εθελοντές. Γνωρίζουμε όλοι ότι έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η φωτιά πλησίαζε τα σπίτια και εκείνη κινδύνευε.

Πυροσβέστες και εθελοντές την άκουσαν μέσα και πήδησαν στην αυλή του σπιτιού. Την πήραν και την απεγκλώβισαν. Στη συνέχεια τα ίχνη της εξαφανίστηκαν.

Ο κηδεμόνας της Έμμας βρέθηκε. Και κάνει έκκληση στον άνθρωπο που έχει το ζώο του να του το δώσει πίσω. Έχει μιλήσει με φιλοζωικές, με τους σταθμούς Πρώτων Βοηθειών για τα πυρόπληκτα ζώα που έχουν γίνει, με εθελοντές, με τον κύριο που την έβγαλε από το σπίτι. Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει μετά τον απεγκλωβισμό της. Λέει μάλιστα ότι την πήρε μια κυρία, η οποία είχε σταθμεύσει με ένα Renault (μάλλον Clio) στη διασταύρωση Μιλτιάδου και Αχαιών στο Ντράφι, και μάζευε σκυλιά. Της ζητάει να του παραδώσει την Έμμα κάνοντάς της μια τελευταία έκκληση.

Η Έμμα είναι ιταλικός ποιμενικός, 7 μηνών και ζυγίζει περίπου 25 κιλά.

Αναφερόμενοι σε αυτό το περιστατικό θα θέλαμε να πούμε κάτι. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή. Για να σταματήσουν η ανθρωποφαγία και τα λαϊκά φεϊσμπουκικά δικαστήρια. Ναι, οι υπάρχουν αυτοί που φεύγουν γιατί δεν νοιάζονται για τα ζώα τους. Κοιτάνε να σωθούν πρώτα οι ίδιοι. Και δεν είναι λίγοι. Είναι πάρα πολλοί. Όμως όχι όλοι. Υπάρχουν και οι άλλοι. Που για κάποιο λόγο δεν κατάφεραν, δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο σπίτι τους την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ή οτιδήποτε άλλο. Γιατί απλά ήταν αδύνατον. Θα τους τιμωρήσουμε ακόμα και αυτούς. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στον καθέναν.

Κάνουμε έκκληση και εμείς στην κυρία ή στον οποιονδήποτε να παραδώσει τη σκυλίτσα στον άνθρωπό της. Το ότι σώζεις ένα πλάσμα δεν σημαίνει ότι αποφασίζεις κιόλας ότι σου ανήκει.

Η Έμμα έχει κηδεμόνες.

☎☎ Τηλέφωνα επικοινωνίας:  6972002814, 6972161317, 6974394141

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο