Γνωρίστε τον Bisbee, ένα αγγλικό σέττερ, που έχει τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο- Μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

από Μυρτώ Τζώρτζου
dog

O Bisbee είναι ένα αγγλικό σετεράκι, τριών ετών, που μάλλον δεν θα ήθελες να σου δώσει “doggy kisses”. Και αυτό γιατί ο σκυλάκος αυτός από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ένα απίστευτο ρεκόρ. Έχει τη μεγαλύτερη σκυλίσια γλώσσα στον κόσμο. Πόση είναι αυτή η γλώσσα; 9,5 εκατοστά. Το ρεκόρ αυτό τον έχει βάλει φυσικά στο βιβλίο Γκίνες.

Ο σκύλος, όπως καταλαβαίνουμε, έχει την περισσότερη ώρα γλώσσα έξω από το στόμα του και κυρίως όταν τρέχει και λαχανιάζει.

Ο Τζέι και η Έρικα Τζόνσον, οι κηδεμόνες του, τον είδαν για πρώτη φορά ως κουτάβι σε μια «φιλανθρωπική δημοπρασία» που είχε γίνει για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Όταν τον είδαμε, τον ερωτευτήκαμε», είπε ο Τζέι. «Ήρθε σπίτι μαζί μας εκείνο το βράδυ».

Δεν πέρασε πολύς καιρός που το ζευγάρι παρατήρησε ότι υπήρχε κάτι λίγο διαφορετικό σχετικά με τον Bisbee. Και αυτό ήταν η δυσανάλογη γλώσσα του. Μεγαλώνοντας ο σκύλος μεγάλωσε και η γλώσσα φτάνοντας τα 9,5 εκατοστά. 

 Όταν ο σκύλος λαχάνιαζε στο τρέξιμο, κρεμόταν έξω από το στόμα η γλώσσα του, κάτι εντυπωσίαζε όσους τον έβλεπαν. 

Έτσι ο Τζέι και η Έρικα σκέφτηκαν ότι αυτό είναι κάτι μοναδικό. Και ήταν, καθώς η μέτρηση της γλώσσας του και το αποτέλεσμα τον έστειλαν στο διαγωνισμό των βραβείων Γκίνες όπου κέρδισε την πρώτη θέση.

Περήφανοι οι γονείς του λένε: «Είναι ένας υπέροχος σκύλος. Ο καλύτερος σκύλος που είχαμε ποτέ. Του αρέσει να μας ακολουθεί όπου πάμε και όταν τον αφήνουμε μόνο του έχει το άγχος του αποχωρισμού και μελαγχολεί. Του αρέσει να γαβγίζει στους ανθρώπους που φέρνουν στο σπίτι δέματα και προσπαθούμε να τον μάθουμε να μη το κάνει. Του αρέσει επίσης το κολύμπι και η βόλτα στην εξοχή.»

 

Φωτογραφίες: PA

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο