Γνωρίστε τον Simon, το γάτο που κολυμπάει, κάνει καγιάκ και ανεβαίνει χιονισμένα βουνά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν ο JJ Yosh από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών υιοθετούσε πριν από δυο χρόνια το μικρούλη αδέσποτο Simon, έναν μαύρο γάτο με υπέροχα μάτια, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι είχε αποκτήσει την καλύτερη παρέα για ταξίδια.

Ο Simon δεν είναι σαν τις άλλες γάτες. Και αυτό γιατί τρελαίνεται για βόλτες στην εξοχή και απολαμβάνει τη φύση χωρίς να φοβάται απολύτως τίποτα. Οι δυο τους κάνουν καγιάκ σε λίμνες και ποτάμια, πεζοπορίες, αναρριχήσεις, σκαρφαλώνουν χιονισμένα βουνά και κολυμπούν όταν ο καιρός το επιτρέπει. Ναι, ο Simon όχι μόνο κολυμπάει αλλά είναι και δεινός κολυμβητής.

Σύμφωνα με τον Yosh, ο γατούλης δεν ήταν έτσι από την πρώτη στιγμή. Ήταν δειλός και καθόλου κοινωνικός. Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια και προσοχή καθώς είχε τάσεις φυγής. Όμως τα κατάφερε.

“Θέλω να πω στον κόσμο ότι και οι γάτες μπορεί να αγαπήσουν την περιπέτεια όπως οι σκύλοι αρκεί να εκπαιδευτούν κατάλληλα. Με τις γάτες πρέπει να έχετε υπομονή. Και να πάτε σιγά σιγά. Είναι ανεξάρτητες και θα πρέπει από νωρίς να τους μάθετε κάποια πράγματα. Όσο πιο πολύ ασχοληθείς με μια γάτα τόσο πιο κοινωνική θα γίνει. Συχνά με βλέπουν με τον Simon στον ώμο και με ρωτάνε αν είναι αληθινός. Αυτό έχει πλάκα”, θα πει ο Yosh στο περιοδικό “People Magazine”.  Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις περιπέτειες των δυο τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο