Γνωρίστε τον τεράστιο κούνελο Guus που έχει χαρακτήρα σκύλου

από Μυρτώ Τζώρτζου
kouneli

Και επειδή ζώα δεν είναι μόνο η γάτα και ο σκύλος, θα σας παρουσιάσουμε αυτή τη φορά ένα άλλο κατοικίδιο που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό. Πρόκειται για τον Guus, ένα τεράστιο κούνελο που ζει με την οικογένειά του στο Άμστερνταμ. Ο Guus είναι φλαμανδικό γιγαντιαίο κουνέλι και ζυγίζει πάνω από 10 κιλά.

Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό με τον Guss δεν είναι τόσο τα κιλά του, αλλά, όπως λέει η κηδεμόνας του Danielle, ο χαρακτήρας του.  Και για αυτό ξεχωρίζει. Ένας χαρακτήρας που μοιάζει περισσότερου με σκύλου παρά με κουνελιού.

Ο υπέροχος αυτός κούνελος, ο οποίος είναι 2,5 ετών, εκπαιδεύτηκε να πηγαίνει τουαλέτα σε γιογιό-ναι καλά διαβάσατε- δύο φορές τη μέρα. Είναι φιλικός, πάντα χαρούμενος και απολαμβάνει την ανθρώπινη παρέα. Βγαίνει έξω βόλτα κανονικά με το λουρί και είναι πλέον πολύ δημοφιλής και αγαπητός.

«Κάθε πρωί που ξυπνάμε ανοίγουμε την πόρτα και βγαίνει τρέχοντας έξω από τη χαρά του. Πηδάει, παίζει και το χαίρεται όσο τίποτα άλλο. Αφού χορτάσει παιχνίδια, γυρνάει πάλι μέσα στο σπίτι για αγκαλιές και λιχουδιές. Όταν δεν του δίνουμε σημασία, ανεβαίνει πάνω στον καναπέ και χοροπηδάει. Τρελαίνεται να τον χαϊδεύεις στο κεφάλι. Τους αγαπάει όλους. Μεγάλους, μικρούς, σκύλους, γάτες. Είναι φοβερός χαρακτήρας», θα πει περήφανη η μαμά του συμπληρώνοντας: « Δεν φανταζόμουν ότι η ζωή με κουνέλι θα ήταν τόσο ωραία. Κάθε μέρα μαζί του είναι και μια ξεχωριστή μέρα. Τα κουνέλια είναι τόσο έξυπνα ζώα. Κάθε πρωί ανυπομονώ να ξυπνήσω και να τον πάρω αγκαλιά».

Κουνέλι Φλαμανδικό γίγας – Flemish Giant. Ράτσα κουνελιών πολύ παλιά και δημοφιλής. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του αναπαράχθηκε αρχικά τον 16ο αιώνα γύρω από την πόλη της Γάνδης, στο Βέλγιο. Το βάρος τους μπορεί να είναι από 6 έως 14 κιλά. Ο μέσος όρος ζωής του είναι μεταξύ 5 και 10 χρόνων. Έχει επτά βασικά χρώματα το μαύρο, το μπλε, το χρώμα του ελαφιού, το ανοιχτό γκρι, το χρώμα της άμμου, το γκρι του ατσαλιού και το λευκό. Είναι ζώο πολύ υπάκουο, ιδανικό για κατοικίδιο ζώο και εξαιρετικός σύντροφος.

Το φλαμανδικό γιγάντιο κουνέλι έχει και άλλα παρατσούκλια εκτός από το “βασιλιάς των κουνελιών” που είναι το πιο συνηθισμένο. Το όνομα “Ευγενικοί Γίγαντες” το κέρδισε επειδή σε αντίθεση με το μικρότερο οικόσιτο κουνέλι, οι Φλαμανδοί Γίγαντες είναι γνωστοί για το ότι είναι πολύ πιο ήρεμοι και ευγενικοί.

 

Bored Panda

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο