Η Μπέλλα του δάσους Χαϊδαρίου γέρασε και δεν μπορεί πια να ζήσει έξω- Ψάχνουμε ένα σπίτι για να μην πάει στο ΔΙΚΕΠΑΖ

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μπέλλα-Χαϊδάρι

Όλα τα αδέσποτα ζωάκια χρειάζονται ένα σπίτι. Μια αγκαλιά και μια παρέα. Όμως υπάρχουν και κάποια που η ανάγκη να φύγουν από το δρόμο είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Είναι ζώα που αν μείνουν έξω, ο χρόνος θα αρχίσει να κυλάει αντίστροφα για αυτά.

Ένα τέτοιο σκυλάκι είναι η Μπέλλα, η γιαγιά Μπέλα, που ζει στο Δάσος Χαϊδαρίου. Όλοι όσοι ζουν στο Δάσος Χαϊδαρίου τη γνωρίζουν και πολλοί την έχουν μπροστά στα σπίτια τους και στο σχολείο που είναι το αγαπημένο της στέκι, οδός Μπουμπουλίνας, 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Πολλοί τη χαϊδεύουν και τα παιδιά την κάνουν παρέα.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές της ομάδας Σωματείο “Φιλόζωοι Χαϊδαρίου” | Haidari δεκαπέντε χρόνια αδέσποτης ζωής με βάσανα, με κινδύνους, με κυνηγητό από κάποιους κακούς και προβληματικούς ανθρώπους και όμως η ανεξάρτητη Μπέλλα τα κατάφερε. Επιβίωσε χάρη στην αγάπη και τη φροντίδα δύο- τριών εθελοντριών που, παρά τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχονταν, εκείνες ήταν εκεί κάθε μέρα για την Μπέλλα και τα άλλα αδεσποτάκια, που τα περισσότερα έχασαν τη ζωή τους είτε από ασθένειες είτε από αυτοκίνητα. Πιο καλόβολο και καλόκαρδο αδέσποτο δεν έχει συναντήσει ξανά κανείς.

Η Μπέλλα όμως είναι πλέον μεγάλη και δεν την κρατάνε τα πόδια της. Τόσα χρόνια στους δρόμους κουράστηκε. Το τελευταίο διάστημα καθώς γερνούσε, κάποιοι στη γειτονιά άνοιγαν την αυλή τους και τα κρύα βράδια του χειμώνα έμενε εκεί. Αυτό όμως σταμάτησαν να το κάνουν τους τελευταίους μήνες και έτσι η γιαγιούλα τριγυρνούσε ακόμα και στη Λεωφόρο Αθηνών στα μαγαζιά με κίνδυνο να την χτυπήσουν αυτοκίνητα αφού πια κουραζόταν και δεν μπορούσε να περπατάει για πολύ.

Δυστυχώς όμως ήρθε το χειρότερο. Όπως αναφέρει το σωματείο ένα μεσημέρι η εθελόντρια που τη φροντίζει είδε ότι πια δεν την κρατούσαν τα πόδια της. Τη μετέφεραν σε κτηνιατρείο όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Και από μια πρώτη εκτίμηση οι γιατροί έκαναν λόγο για εγκεφαλικό. Με την αγωγή όμως που της κάνουν έχει βελτιωθεί κατά πολύ ήδη και έχει φοβερή όρεξη για ζωή!

Η Μπέλλα δεν γίνεται να γυρίσει πίσω στους δρόμους. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει. Αυτοκίνητα, κρύο, αμέτρητοι κίνδυνοι…δεν θα έχει πολλή ζωή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τι μένει; Εγκλεισμός στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου θα πεθάνει σε ένα παγωμένο κλουβί μόνη της. Τόσα χρόνια με κόσμο και τώρα μόνη. Υπάρχει κάτι χειρότερο;

Οι εθελοντές κάνουν έκκληση έστω για φιλοξενία της γιαγιούλας, έστω και σε μια αυλίτσα προφυλαγμένη από τη βροχή. Η τροφή και η ιατρική φροντίδα θα είναι εξασφαλισμένα από αυτούς. Μην την αφήσουμε να πάει στο δρόμο. Αλλά ούτε και στο ΔΙΚΕΠΑΖ. Θα μαραζώσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αν κάποιος θέλει να κάνει να της ανοίξει το σπίτι του για να ζήσει όσο της απομένει με ζεστασιά και σιγουριά, θα της κάνει το καλύτερο δώρο. Οι άνθρωποι του Σωματείο “Φιλόζωοι Χαϊδαρίου” | Haidari περιμένουν σε ένα θαύμα. Αν θέλετε εσείς να το κάνετε, μιλήστε μαζί τους. Η Μπέλλα σας περιμένει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο