Η Νέα Υόρκη απαγορεύει στα pet shops να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια

από Μυρτώ Τζώρτζου
cat

Τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα απαγορεύεται σύντομα να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια βάσει νομοθετικής απαγόρευσης που αποσκοπεί στην αναχαίτιση της πώλησης ζώων από εγκαταστάσεις εκτροφής που, σύμφωνα με τις ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, υποβάλλουν τα κατοικίδια ζώα σε απάνθρωπες συνθήκες.

Η νομοθεσία που υπογράφηκε από την κυβερνήτη Kathy Hochul την Πέμπτη σημαίνει ότι η Νέα Υόρκη θα ενταχθεί σε μια ομάδα άλλων πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας και του Ιλινόις, που έχουν θεσπίσει παρόμοιες απαγορεύσεις με σκοπό την πάταξη των εγκαταστάσεων που αποκαλούνται εκτροφεία κουταβιών ή γατιών.

Απαγορεύοντας την πώληση ζώων στα περίπου 80 καταστήματα pet shops της Νέας Υόρκης, η πολιτεία ελπίζει να σταματήσει τη διοχέτευση ζώων από εμπορικούς κτηνοτρόφους, οι οποίοι εκτρέφουν ζώα που συχνά κακοποιούνται ή είναι άρρωστα και στη συνέχεια πωλούνται στους καταναλωτές, επιβαρύνοντάς τους.

«Ο τερματισμός της παραγωγής κουταβιών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί το θρίαμβο της συμπόνιας έναντι των άκαρδων που ενυπάρχουν σε μια σκληρή βιομηχανία που επιδιώκει κέρδη υποβάλλοντας αθώα ζώα σε βάρβαρη μεταχείριση», δήλωσε η βουλευτής Λίντα Ρόζενταλ, Δημοκρατική που υποστήριξε τη νομοθεσία.

Τα pet shops αντιτάχθηκαν, σθεναρά, στις εξελίξεις, αναφέροντας πως ουσιαστικά τίθενται εκτός λειτουργίας. Ανέφεραν, επίσης, πως η απαγόρευση θα οδηγήσει σε μιασειρά απρόβλεπτων συνεπειώνπου θα δυσκόλευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο και ενδεχομένως θα τούς έστρεφε στην παράνομη αγορά ζώων.

Ένας συνασπισμός ιδιοκτητών καταστημάτων κατοικίδιων ζώων – People United to Protect Pet Integrity, ή PUPPI- δήλωσε ότι η γενική απαγόρευση θα έπληττε άδικα τα υπεύθυνα καταστήματα κατοικίδιων ζώων που πωλούν κουτάβια μεγαλωμένα με φροντίδα, και θα έκανε ελάχιστα για να κλείσει τις εμπορικές εγκαταστάσεις αναπαραγωγής, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εκτός πολιτείας.

Πηγή

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο