Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία για να συγκεντρωθούν χρήματα για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος για τη μέριμνα των αδέσποτων του Δήμου Άργους-Μυκηνών Νίκος Γκαβούνος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2017, ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία του δήμου ειδικοί κάδοι μέσα στους οποίους τα παιδιά θα πετάνε άδεια αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών με σκοπό τα έσοδα που θα εξασφαλίζονται από την ανακύκλωσή τους να διατίθενται στην αγορά τροφών για τ’ αδέσποτα ζώα.

Οι κάδοι που φέρουν το σύνθημα «Μαζεύω το κουτάκι για το αδεσποτάκι» θα τοποθετηθούν σε Δημοτικά Σχολεία των οποίων οι Σύνδεσμοι Γονέων και Κηδεμόνων ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα να συμμετέχουν σ’ αυτή τη δράση που αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Γκαβούνου και της κας Δαμασκηνού, προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

«Είναι μια κίνηση που δεν προσδοκούμε να φέρει μόνο ένα οικονομικό όφελος – που δεν είναι και τόσο σημαντικό- για την προμήθεια και την ενίσχυση των τροφών για τα  αδέσποτα. Μέσω αυτής της κίνησης επιχειρούμε να φθάσει το μήνυμα σε όλα τα σπίτια που έχουν παιδιά για να ευαισθητοποιηθούν τόσο οι μικροί μαθητές όσο και οι οικογένειές τους για το θέμα των αδέσποτων ζώων», ανέφερε ο κ. Νίκος Γκαβούνος, διευκρινίζοντάς ότι η οικονομική διαχείριση της ανακύκλωσης θα γίνεται από έναν Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όχι από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Ο κ. Νίκος Γκαβούνος ανακοίνωσε επίσης ότι εντός της εβδομάδας ο Δήμος Άργους – Μυκηνών θα διαθέτει μέσω των περιπτέρων δωρεάν σακουλάκια απορριμμάτων για τα περιττώματα των σκύλων ώστε οι κηδεμόνες να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους.

Στη συνέχεια ο κ. Γκαβούνος ανακοίνωσε τη σύσταση εντός του Δεκεμβρίου της Πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και της Τριμελούς Επιτροπής, την εντατικοποίηση των υιοθεσιών και τη συνέχιση του προγράμματος στειρώσεων με πόρους του Δήμου. «Εκτιμώ ότι ο Δήμος μας σιγά  σιγά προχωρά σε μια ολοκληρωμένη και προς τη σωστή κατεύθυνση διαχείριση των αδέσποτων. Θεωρώ ότι όλες αυτές οι δράσεις θα έχουν στο άμεσο μέλλον ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος των αδέσποτων ζώων αλλά και της δημόσιας υγείας και υγιεινής» επεσήμανε ο κ. Γκαβούνος. 

 

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο