Καρδίτσα, θλιβερές εικόνες: Ερήμωσαν χωριά και τα ζώα περιφέρονται πεινασμένα και σε άσχημη κατάσταση- Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η δεύτερη κακοκαιρία Elias σαρώνει ήδη την Κεντρική Ελλάδα έχοντας δημιουργήσει και πάλι αμέτρητα προβλήματα. Όμως τα προβλήματα που άφησε η πρώτη κακοκαιρία, με το όνομα Daniel, πριν από έναν περίπου μήνα παραμένουν. Και όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και μεγαλύτερα.

Χωριά έχουν ερημωθεί, άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς σπίτι και άλλοι παλεύουν με τις λάσπες να σώσουν ό,τι έχει παραμείνει. Χωρίς ουσιαστικά καμία βοήθεια. Μόνο με την αλληλεγγύει κάποιων που προσπαθούν να βοηθήσουν τους συναθρώπους τους.

Στην πρώτη γραμμή διάσωσης, χωρίς να έχουν σταματήσει στην κυριολεξία ούτε μια μέρα, βρίσκονται και οι φιλόζωοι εθελοντές, οι οποίοι όχι μόνο παλεύουν να απεγκλωβίσουν ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη αλλά και να κρατήσουν στη ζωή αμέτρητα εγκαταλελειμμένα αλλά και αδέσποτα.

Δυστυχώς στα χωριά που ερήμωσαν το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αμέτρητα ζώα έμειναν πίσω να περιφέρονται νυστικά χωρίς ουσιαστικά να έχουν πού να πάνε. Άρρωστα, αδυνατισμένα, σε πανικό, προσπαθούν να επιβιώσουν. Πολλά είχαν σπίτι αλλά ποτέ κανείς δεν τα αναζήτησε.

Οι εθελοντές πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη και κάνουν ό,τι μπορούν, με τα λιγοστά μέσα που έχουν. Προσπαθούν να τους δώσουν λίγο φαγητό, μια αγκαλιά, μια ελπίδα. Τι θα γίνουν όλα αυτά τα ζώα; Πού θα πάνε; Ποιο είναι το μέλλον τους, αφού κανείς δεν ασχολείται πέρα από αυτούς τους ανθρώπους που στην κυριολεξία έχουν εξαντληθεί;

Η ακούραστη εθελόντρια που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα σε αυτές τις άτυχες ψυχές, η Εύη Θάνου, αναφέρει ότι τα πράγματα σε πολλά μέρη, μεταξύ άλλων στο Βλοχό και τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας είναι τραγικά. Τα χωριά, όπως λέει χαρακτηριστικά, είναι σαν να έχουν βγει από ταινίες τρόμου. Τα ζώα τριγυρίζουν στα χαλάσματα για λίγο φαγητό για λίγο καθαρό νερό, για έναν άνθρωπο.

Δείτε την ανάρτησή της:

«Αδέσποτα; Δεσποζόμενα; Κανείς δεν ξέρει..αυτό που ξέρουμε είναι ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν φύγει και αυτά περιμένουν εκεί…
Λίγοι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να κοιμούνται στην εκκλησία του χωριού γιατί όσα ζώα τους σώθηκαν κάνουν αγώνα να τα κρατήσουν στη ζωή. Γιατί τώρα κινδυνεύουν από ασιτία. Η έκκληση που μας μεταφέρουν είναι τροφή για τα κατσίκια και τα πρόβατα καθώς όλα όσα είχαν αποθηκεύσει, άχυρο και τριφύλλι, στις αποθήκες τους έχουν καταστραφεί!!
Αν κάποιος γνωρίζει από πού μπορούμε να προμηθευτούμε άχυρο και τριφύλλι, να μας ενημερώσει. Θα πληρωθεί κανονικά!!

Και επίσης μια έκκληση για τα ζώα που έχουν απομείνει εκεί θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί δεν θα επιβιώσουν από αρρώστιες και το χειμώνα που έρχεται!!

Σπίτια φιλοξενίας αναζητούμε άμεσα. Το καταφύγιό μας έχει γεμίσει. Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!!»

Το Petpet.news κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν νύχτα μέρα σε αντίξοες συνθήκες. Λίγη τροφή για αυτά τα ζώα. Μια φιλοξενία, μια υιοθεσία. Είναι ό,τι χρειάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τα ζώα αυτά κινδυνεύουν. Ας τα βοηθήσουμε. Μιλήστε με τους ανθρώπους που τρέχουν να τα σώσουν 👉👉 Evi Thanou   👉👉 Karditsa Shelter Dogs

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο