Πρόστιμο στους άντρες που έφαγαν ωμά νεκρά σκιουράκια για να δείξουν στους χορτοφάγους ότι το κρέας χρειάζεται

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα απίστευτο συμβάν είχε λάβει χώρα πριν από μερικούς μήνες στη Μεγάλη Βρετανία μπροστά σε ένα χορτοφαγικό κατάστημα στο κέντρο του Λονδίνου, στο Soho.

Δυο φανατικοί κρεατοφάγοι άντρες, ο 29χρονος Gatis Lagzdins και ο 22χρονος Deonisy Khlebnikov, είχαν εμφανιστεί έξω από το κατάστημα με συνθήματα κατά των vegan και της χορτοφαγίας ενώ λίγη ώρα μετά άρχισαν να τρώνε ωμά κάποια νεκρά σκιουράκια που κρατούσαν.

Ο ένας από τους δυο είναι γνωστός anti-vegan, o οποίος έχει κανάλι στο YouTube, με το ψευδώνυμο, Sv3rige, και μιλάει υπέρ του κρέατος και κατά των χορτοφάγων και της διατροφής τους. Ο Sv3rige, φορώντας ένα κολιέ με κρεμασμένο ένα νεκρό τρυποκάρυδο- το γνωστό πουλί-, φώναζε διάφορα συνθήματα, μεταξύ αυτών και το “Η χορτοφαγία είναι ελλιπής διατροφή”.

Έκπληκτοι οι περαστικοί τους κοιτούσαν ενώ πολλοί ήταν αυτοί που τους έβρισαν. Ύστερα από ώρα πήγε η αστυνομία και τους συνέλαβε με το αδίκημα της διατάραξης της δημόσιας τάξης.

Οι δυο άντρες αυτές τις μέρες καταδικάστηκαν από το δικαστήριο που τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλε πρόστιμο ύψους 700 ευρώ και για τους δυο.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Αρχής του Λονδίνου δήλωσε σχετικά με την καταδίκη των δύο ανδρών: «Ο Deonisy Khlebnikov και ο Gatis Lagzdins ισχυρίστηκαν ότι ήταν ενάντια του βιγκανισμού και ότι ήθελαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τους κινδύνους της αποχής από το κρέας, τρώγοντας δημόσια ωμούς σκίουρους.

Το γεγονός ωστόσο ότι επέλεξαν να προβούν σε αυτήν την πράξη έξω από ένα κατάστημα πώλησης χορτοφαγικών τροφίμων και ότι συνέχισαν την αηδιαστική και ανούσια συμπεριφορά τους, παρότι πολλά άτομα τους είχαν ζητήσει να σταματήσουν, συμπεριλαμβανομένου ενός γονιού που το παιδί του είχε αναστατωθεί, βοήθησε την εισαγγελία να αποδείξει ότι η διατάραξη της δημόσιας τάξης ήταν προμελετημένη»

Φωτογραφία: Metro.co.uk

Φωτογραφία: Metro.co.uk

Φωτογραφία: Metro.co.uk

Φωτογραφία: Metro.co.uk

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο