Κάτοικος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία βρήκε στην αυλή του ένα ελάφι να κουτσαίνει- Το ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ

από Μυρτώ Τζώρτζου
ελάφι

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ένα ενήλικο ελάφι εγκαταστάθηκε εδώ και μέρες στην αυλή σπιτιού κορφολογώντας τα φυτά του κήπου. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα του κόσμου να ανοίγεις την πόρτα σου και να βλέπεις ένα ελάφι.

Ο ιδιοκτήτης της αυλής κάλεσε το Δασαρχείο Καπανδριτίου και την ΑΝΙΜΑ ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, γιατί το ζώο φαινόταν να κουτσαίνει.

Η ομάδα της ΑΝΙΜΑ με τον κτηνίατρο Γρηγόρη Μαρκάκη έφτασε επί τόπου. Το ζώο, όπως αναφέρουν, αναισθητοποιήθηκε και ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι η άρθρωση του αριστερού καρπού έχει σοβαρή διόγκωση και έντονη δυσκαμψία.

Ακολούθησε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, και χορηγήθηκαν ισχυρά αντιφλεγμονώδη παυσίπονα φάρμακα και αντιμικροβιακά μακράς διαρκείας, καθώς επίσης και σύμπλεγμα βιταμινών.

Η ομάδα της ΑΝΙΜΑ έφυγε μόνο όταν το ζώο ξύπνησε με τη χορήγηση αντιδότου για την αναισθησία και οι άνθρωποί της θα είναι σε επαφή με το δασαρχείο και τους κατοίκους για να παρακολουθούν την εξέλιξή του.

Η ΑΝΙΜΑ κάνει σπουδαία δουλειά διασώζοντας αμέτρητα ζώα της άγριας πανίδας. Τα περιστατικά τους μάλιστα είναι σχεδόν καθημερινά. Αν θέλετε να δείτε το έργο τους και τους τρόπους που μπορείτε να τους βοηθήσετε, επισκεφτείτε τη σελίδα τους ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο