Η Purina αποσύρει ξηρά τροφή έπειτα από δύο περιστατικά αρρώστιας σκύλων

από Μυρτώ Τζώρτζου
Purina Food

Η εταιρεία Nestlé Purina Petcare Co. απέσυρε αυτές τις μέρες κάποιες από τις ξηρές τροφές που έχει στην αγορά καθώς μετά από κατανάλωσή τους αρρώστησαν δύο σκύλοι. Η ανάκληση ισχύει για τις Purina Pro Plan και EL Elemental, οι οποίες βρέθηκαν να περιέχουν αυξημένη ποσότητα βιταμίνης D.

H βιταμίνη D αν και είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, εντούτοις η υπερβολική πρόσληψή της μπορεί να οδηγήσει σε τοξικότητα, με συμπτώματα που περιλαμβάνουν, όπως αναφέρει ο αμερικανικός οργανισμός Food and Drug Administration ( FDA), εμετούς, έλλειψη όρεξης, υπερβολική έκκριση σάλιου, αυξημένη ανάγκη για ούρηση, αυξημένη δείψα, και νεφρική ανεπάρκεια. Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν δυο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σκύλων που εμφάνισαν σημάδια τοξικότητας από βιταμίνη D κατά τη διάρκεια δίαιτας. Τα ζώα ευτυχώς έγιναν καλά.

Η επικίνδυνη αυτή τροφή διανεμήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της Purina Vet Direct, κτηνιατρικών κλινικών, της Purina for Professionals και άλλων επιλεγμένων εμπόρων. Οι τροφές αυτές φέρουν κωδικούς UPC 38100 19190 και 38100 19192 και κωδικούς παραγωγής που ξεκινούν με 2249, 2250, 2276, 2277, 2290, 2360, 2361. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο με άλλα προϊόντα περιποίησης κατοικιδίων της Purina.

Η Purina συμβουλεύει τους καταναλωτές να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν αυτές τις τροφές και να τις πετάξουν σε μέρος που να μην έχει πρόσβαση κανένα ζώο, συμπεριλαμβανομένης της άγριας ζωής. Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους κηδεμόνες κατοικιδίων και τους κτηνιάτρους, τονίζοντας στη δήλωσή της ότι «η υγεία και η ευημερία των κατοικιδίων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο