Η γλυκιά Smile διασώθηκε από κακοποίηση, βρήκε άλλο σπίτι και δεν σταματάει να χαμογελάει

από Μυρτώ Τζώρτζου
dog-smile

Ένα μικροσκοπικό κουταβάκι, το οποίο διασώθηκε από σπίτι που το κακοποιούσαν, λέγεται Smile. Και αυτό γιατί δεν σταματάει να χαμογελάει. Το μουτράκι της Smile, από τότε που το πήραν από εκείνο το χώρο που ζούσε, είναι όλο χαρά.

Η Smile δεν πέρασε καλά στα πρώτα χρόνια της ζωής της. Γεννήθηκε σε ένα σπίτι στο Μεξικό όπου τα πράγματα για αυτή ήταν πολύ άσχημα. Χωρίς αγάπη, χωρίς καμία φροντίδα, άρρωστη και με άσχημη συμπεριφορά από τους ανθρώπους που την είχαν.

Μέσα όμως στην ατυχία της στάθηκε τυχερή καθώς η οργάνωση No Dog Left Behind (NDLB) από τη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών την πήρε για να τη σώσει.

Αρχικά πήγε στο καταφύγιο. Όλοι είδαν ένα υπέροχο σκυλάκι, με πολύ καλό χαρακτήρα. Χαιρόταν με τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα. Παρατηρώντας το πρόσωπό της, είδαν ότι ήταν σαν να χαμογελάει. Και έτσι την έβγαλαν Smile. Αυτό το υπέροχο χαμόγελο ήταν η ικανοποίηση αυτών που τη διέσωσαν.

«Μόλις βγήκε από το βανάκι που είχε ταξιδέψει, έτρεξε να κρυφτεί σε μια γωνία. Ήταν φοβισμένη. Λίγη ώρα μετά, με τη βοήθεια όλων των εθελοντών, που τη συμπάθησαν από την πρώτη στιγμή, χαλάρωσε και ξάπλωσε δίπλα μας», θα πει η Stephanie Easley, διευθύντρια της οργάνωσης. Και συνεχίζει: «Πήγα στο κλουβί της και την πλησίασα. Εκείνη σηκώθηκε πάνω και κοιτώντας με στα μάτια πήρε μια έκφραση σαν να χαμογελούσε. Αυτό ήταν. Δεν ήθελα άλλο. Είπα θα την πάρω σπίτι και θα την έχω μέχρι να βρει τους καλύτερους κηδεμόνες. Γιατί είναι ένα πλάσμα που το αξίζει. Το χαμόγελό της αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου».

Η Smile στο σπίτι της Easley μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο σκυλάκι. Σε ένα σκυλάκι με θέληση για ζωή. Που όμως δεν σταμάτησε να χαμογελάει. Η αγάπη και η φροντίδα κάνουν θαύματα.

«Τη στιγμή που ανοίγω τα μάτια μου, με κοιτάζει ήδη με τα δικά της εκφραστικά μάτια και, φυσικά, χαμογελάει. Παρόλο που πέρασε πολύ δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια, το πρόσωπό της είναι πλέον φωτεινό. Είναι χαρούμενη. Βλέπω την πραγματική αγάπη στα μάτια της. Είναι το πιο υπέροχο σκυλί που έχω συναντήσει.» θα πει η Easley.

NO DOG LEFT BEHIND

The Dodo – For Animal People

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο