Καβάλα: Κλώτσησαν τον άκακο αδεσποτάκο Σπύρο και τον έριξαν στο λιμάνι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, όταν ένας πολίτης έριξε κλοτσιά σε ένα σκυλάκο και τον έριξε μέσα στη θάλασσα. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να είπε σε γνωστό του ότι ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν γιατί ο σκύλος του επιτέθηκε.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης του ζώου στην οποία συμμετείχε και προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας Αίσωπος αναφέρει ότι η πρόεδρός του Δέσποινα Αβραμίδου θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου και θα ζητηθεί να παρθεί υλικό από τις κάμερες της περιοχής ώστε να ταυτοποιηθεί ο δράστης. Οι εθελοντές επίσης παρακαλούν όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν να μιλήσουν μαζί τους:

«Πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε από ανάρτηση που έγινε στην ΠΡΩΙΝΗ πως κάποιος ανεγκέφαλος κλώτσησε και πέταξε στο λιμάνι μέσα στη θάλασσα τον Σπύρο.
Ο Σπύρος είναι ένα από τα αγαπημένα αδέσποτα της πόλης και μεγάλος σε ηλικία. Κανένα από αυτά τα αδέσποτα που χρόνια ολόκληρα ζουν και περπατούν ανάμεσά μας, όπως και ο Σπύρος, δεν έδωσε αφορμή για επιθετικότητα χωρίς τα ίδια να έχουν πρώτα δεχτεί απρόσμενα πρόκληση και επίθεση από ορισμένους απολίτιστους που νομίζουν πως ο πλανήτης τους ανήκει!
Η κακοποιητική αυτή πράξη απέναντι στον Σπύρο δεν έχει δικαιολογία. Το σοκ που υπέστη ο Σπύρος και ο κίνδυνος που διέτρεξε η ζωή του από αυτόν τον “άνθρωπο” ήταν μεγάλα. Ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί. Χρειαζόμαστε μάρτυρες που είδαν το περιστατικό και όποιον γνωρίζει τα στοιχεία του ώστε ο Αίσωπος να προβεί σε καταγγελία – μήνυση εις βάρος του. Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει και ήταν μπροστά στο συμβάν να μας στείλει μήνυμα.
Ο Αίσωπος και σύσσωμος ο φιλοζωικός κόσμος της Καβάλας καταδικάζουν κάθε κακοποιητική πράξη εις βάρος κάθε ανυπεράσπιστου ζώου και αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για να φτάσει μέχρι το τέλος την άδικη επίθεση κατά του Σπύρου ώστε να τιμωρηθεί ο δράστης με ό,τι ορίζουν οι νόμοι.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο